10 oktober organiseert de Voedselagenda van de provincie Utrecht een meet & match marktde Waarde-ring uitreiking èn een diner
 
De meet & match markt: er is met een groot aantal ketenpartijen op 21 maart van dit jaar een convenant Lokale & Duurzame Voedselketens gesloten: 'Samen eten we Provincie Utrecht mooier'. In dit kader organiseren we op 10 oktober a.s. een meet & match markt met afnemende partijen. Het idee is dat duurzame Utrechtse producenten zich hier kunnen laten zien aan potentiële afnemers (bedrijfscatering). Producenten krijgen dan een marktkraam tot hun beschikking en indien gewenst kunnen ze hier ook producten laten proeven. Het is een kans zich te presenteren aan Utrechtse organisaties en zo een product in hun bedrijfsrestaurant te krijgen. We gaan hiertoe ook 1-op-1 momenten faciliteren tijdens deze markt, zodat ze ruimte krijgen om individueel met een mogelijke afnemer in gesprek te gaan.
 
Voor deze markt selecteren we producenten die in staat zijn om op een duurzame productiewijze, met inachtneming van de hygiëne- en benodigde certificeringseisen en met opschalingsmogelijkheden te kunnen leveren. Dit zijn dan ook de criteria om deel te nemen:
  • Je produceert op duurzame wijze (natuurinclusief / biologisch / regeneratief / biodiversiteitsvriendelijk)
  • Je kunt voldoen aan de hygiëne- en leveringseisen van zakelijke afnemers
  • Je hebt voldoende volume/opschalings-mogelijkheden
 
Na afloop van de markt is er de gelegenheid om aan te schuiven tijdens de uitreiking van de provinciale 'Waarde-ring 2024' en te genieten van een heerlijk Utrechts diner en zo met andere aanwezigen uit de keten te netwerken. 
 
De Waarde-ring uitreiking:
Dit jaar worden er in oktober 3 Waarde-Ringen uitgereikt door de Voedselagenda van de provincie Utrecht. Dit doen ze in de volgende categorieën:
·       Culinaire verbinders  –  prijs voor een duo: de chef en de boer/tuinder/visser/agrariër/teler die met culinaire ervaringen verbinding legt tussen de burger en voedsel.  
·       Creatieve voedselondernemer - De ondernemer die zich sterk inzet voor boer-burger verbinding, voor de gemeenschap opbouwen en de volgende generatie hoop biedt (bv jonge boeren/volgende generatie die bedrijf verduurzamen – innovatieve voedselontwikkelaars)
·       Educatieheld(in) – De leukste educatieboer, schooldirecteur of juf die met veel passie bezig is met voedselbewustwording bij de volgende generatie
 
Het Diner: 
Een 3 gangen diner met lokale Utrechtse ingrediënten. Voor nu is dit voor genodigden, de markt ondernemers, de genomineerden en de ontvangers van de Waarde-Ring. 

Locatie

Locatie
Het Lokaal
Oliemolenhof 20
3812 PB Amersfoort
Utrecht

Details

Naam event
Uitreiking Waarde-Ring
Datum
do 10 oktober 2024 15:00 – 21:00
Locatie
Het Lokaal
Oliemolenhof 20
3812 PB Amersfoort
Utrecht
Thema
De toekomst van ons voedsel, Jong ondernemerschap, De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Professionals
Toegang
Voor genodigden, producenten van duurzaam voedsel en ondernemers die aan een duurzaam voedselsysteem in de provincie Utrecht werken

Aan agenda toevoegen

Provincie Utrecht

Voedselagenda 2021-2023 De Voedselagenda 2021-2023 van de provincie Utrecht staat voor het verduurzamen van de voedselsector op regionaal niveau. Dat betekent dat we het produceren van voedsel in de korte keten stimuleren. Zo wordt er toekomstbestendig en gezond geproduceerd en houden we het platteland vitaal. Geen verre transporten, maar gewoon de producten van de lokale boer op ons bord. Dat zorgt voor een verbinding tussen ons als consument en de boer. En het heeft impact op onze gezondheid. Met de Voedselagenda zetten we dan ook in op het voedselvaardig maken van burgers. Dat betekent dat iedereen, jong en oud, gezondere en duurzamere voedselkeuzes kan maken. In 2024 doen we als provincie weer mee met de uitreiking van de Waarde-Ring, om die Utrechter in het zonnetje te zetten die zich inzet voor een betere verbinding tussen de burger en de boer, teler, ondernemer of tuinder.  Meer weten over de Voedselagenda van de provincie Utrecht?  Bekijk de webpagina, of stuur een mailtje sturen naar voedselagenda@provincie-utrecht.nl.