Aeres Hogeschool in Dronten organiseert tijdens De Week van Ons Eten een serie gastlessen. Ben je havo- of vwo-leerling (klas 4/5 of 5/6) en wil je ontdekken waar je eten vandaan komt, hoe voedsel verschillende culturen beïnvloedt en alles over de wereld van smaak? Benieuwd naar bewuste keuzes en wat er écht op je bord ligt? Deze gastlessen helpen je om ons voedsel met nieuwe ogen te bekijken!

Er worden drie gastlessen gegeven:

  • Weet wat je eet
  • Cultuur & Eten
  • Smaaktesten

En aansluitend kun je genieten van de gezellige International Food Market waar internationale studenten van de hogeschool hun eetcultuur laten zien en heerlijke gerechten vol unieke smaken laten proeven.

Meer weten over de gastlessen en aanmelden? Op de website van Aeres Hogeschool vind je alle informatie en een aanmeldformulier.

Locatie

Locatie
Aeres Hogeschool Dronten
De Drieslag 4
8251 JZ Dronten
Flevoland

Contact

Aeres Hogeschool Dronten

c.akkermans@aeres.nl

088 020 6000

aereshogeschool.nl

Details

Naam event
Gastlessen voor havo- en vwo-leerlingen bij Aeres Hogeschool Dronten
Datum
do 10 oktober 2024 13:00 – 16:00
Locatie
Aeres Hogeschool Dronten
De Drieslag 4
8251 JZ Dronten
Flevoland
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Studenten
Toegang
Meld je aan via het aanmeldformulier op de website van Aeres Hogeschool Dronten

Aan agenda toevoegen

Aeres

De groene wereld van de agro, food en leefomgeving staat voor grote uitdagingen. Hoe produceer je verantwoord voedsel? Hoe zorg je voor een gezonder consumptiegedrag? Hoe voorkom je voedselverspilling? Hoe dring je de uitstoot van broeikasgassen, stikstof en fijnstof terug? Hoe bescherm je de biodiversiteit? Hoe haal je meer waarde uit groenstedelijke gebieden? Het zijn de vragen van morgen waar de leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers van Aeres zich mee bezighouden. Door te denken, te innoveren, te ontdekken, te leren, te stimuleren en bovenal door te doen. Samen zijn we de Groene Veranderaars! Trotse educatiepartner van Dutch Food Week Aeres is al enkele jaren met trots educatiepartner van Dutch Food Week. Bij Aeres komen onderwijs, onderzoek en ondernemen samen. Wij zijn de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus: van praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo, tot trainingen voor professionals en hulp bij personeelsvraagstukken.