Dit keer duiken we in een belangrijk onderwerp: voedselverspilling van fruit bij boeren en telers, ter ere van de nationale groente- en fruitdag, tijdens de week van ons eten.

Wist je dat veel boeren en telers te maken hebben met overschotten fruit die nét niet voldoen aan uiterlijke eisen? Appels met een deukje, misvormde peren of kleine aardbeien. Ze halen vaak de supermarkt niet. Dit resulteert vaak in verspilling van prachtige producten die qua smaak en kwaliteit wèl perfect zijn.

Gelukkig staat de No Waste Army klaar om in actie te komen! Mayke De Bruin, strijder tegen voedselverspilling – zoals ze dat zelf noemt – deelt tijdens deze sessie haar ervaringen en inzichten. Hoe werken ze samen met boeren en telers en hoe worden overschotten verwerkt tot houdbare producten voor consumenten?

Leden kunnen zich via de 013Food-app aanmelden voor deze sessie. Nog geen lid? Meld je dan gratis aan als aspirant-lid en maak kennis met 013Food.

Locatie

Locatie
LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG Tilburg
Noord-Brabant

Details

Naam event
Ontbijtsessie 013Food
Datum
do 10 oktober 2024 08:15 – 09:30
Locatie
LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG Tilburg
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel, Gezonde Leefstijl
Doelgroep
Professionals

Aan agenda toevoegen

013Food

013Food is een vereniging waar bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en anderen aangesloten zijn die werken aan de verduurzaming van ons voedselsysteem. De vier uitgangspunten zijn meer kennis, minder kilometers, minder verspilling en duurzamer produceren.