Vanuit de organisatie VISIT Beemster is er een fietsroute gemaakt waar je bij aanmelding een tasje ophaalt die steeds verder gevuld wordt.  Bij elke boerderij waar je langs komt krijg je iets dat op de boerderij zelf is gemaakt/gekweekt. Dit kan van alles zijn van aardappels tot eieren naar tomatensoep, Beemsterkaas, nootjes en nog zo veel meer. 

Tijdens deze route door de Beemster passeer je vijf forten die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam, de beroemde 19de-eeuwse verdedigingslinie. Ze liggen prachtig in het groene Beemsterlandschap. Over landweggetjes fiets je van fort naar fort. Vanaf de dijk kijk je zo de meters lager gelegen polder in. Schilderachtige plaatsjes - De Rijp, Middenbeemster, Edam, Volendam en Monnickendam - verrassen met hun monumenten, historische grachtjes en knusse terrassen.

Bekijk hier de route van de Beemster

Locatie

Locatie
Beemster
Middenweg 185
1462 HJ Middenbeemster
Noord-Holland

Details

Naam event
Ontmoet de Boer Dag
Datum
za 12 oktober 2024 10:00 – 16:00
Locatie
Beemster
Middenweg 185
1462 HJ Middenbeemster
Noord-Holland
Thema
De toekomst van ons voedsel, Jong ondernemerschap, De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen, Professionals, Studenten

Aan agenda toevoegen

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!