Dutch Food Week (8 t/m 15 oktober) is in een nieuw jasje gestoken. Afgelopen jaar brachten honderden activiteiten de foodsector in de volle breedte over het voetlicht bij het grote publiek. De nieuwe strategie van de organisatie wordt dit jaar verder uitgerold: een grotere zichtbaarheid, meer activiteiten en meer partners. Ook Shelflife Media Group - van FoodPersonality , supermarkt.team en FP.WORK - is aangesloten als mediapartner. Daarmee wordt nóg meer de verbinding gezocht in de keten, van boer tot consument.

Mark Peeters (Shelflife Media Group | FoodPersonality): “Een partnership met Dutch Food Week is in deze optelsom dan ook een logische stap om de kennis en kunde alsmede het bewustzijn te vergroten in ‘ons’ deel van de keten. Met de samenwerking tussen Dutch Food Week en Shelflife Media Group wordt 1+1=3. We sporen dan ook graag bedrijven en instanties aan om ook deze stap te zetten en het volgende puzzelstukje te leggen. Samen sterk is ons devies. Als Shelflife Media Group, met gevestigde vakmedia zoals FoodPersonality, supermarkt.team en FPWORK, bevinden wij ons op het snijvlak van het verkooppunt (de foodretail) en de leverancier of producent van voedsel. Als mediabedrijf delen wij via onze verschillende multimediale platformen kennis, data en inzichten met onze leden in de food(retail)sector op inkoop- en directieniveau tot de vulploegmedewerker in de supermarkt. Duurzaamheid en gezondheid zijn hierbij zeer voorname thema’s.”

Partnernetwerk is onmisbaar 

Een goed netwerk van partners is onmisbaar in de strategie van Dutch Food Week.  Het initiatief draait om verbinding en blijft zoeken naar meer deelnemende partijen. Partners kunnen instappen op vijf niveaus, bijdragend aan de organisatie of met gesloten beurs. De organisaties werkt samen met uiteenlopende bedrijven en overheden om van Dutch Food Week een succes te maken: de partners dragen met hun communicatie richting hun doelgroepen bij aan een betere naamsbekendheid. 

‘Aan tafel!’ is centrale thema

Dutch Food Week vindt in 2022 plaats van 8 tot en met 15 oktober. Dan geven meer dan 200 organisaties in heel Nederland het publiek de kans, om via open dagen, congressen, fietstochten en andere activiteiten een kijkje te nemen in de wereld van agri en food. Dutch Food Week is echter meer dan alleen die week in oktober: door het gehele jaar heen worden er netwerkbijeenkomsten voor partners en activiteiten georganiseerd. 

In 2022 is het centrale thema ‘Aan tafel!’ met als kernwoorden gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. Voorzitter Dirk Duijzer: ‘Samen en gezond koken en genieten van eten, is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en we tonen nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.’

Ontdek meer over de partnerships via www.dutchfoodweek.nl

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!