Afgelopen zaterdag 8 oktober startte de Dutch Food Week om Nederlands voedsel op de kaart te zetten. In Gemeente Altena staan er bruisend veel activiteiten voor jong en oud op het programma. Jacoline Peek van Fietsen voor m’n Eten fietste zaterdag al langs veel open dagen en andere boerderijwinkels onderweg. Het was op alle open dagen gezellig druk, de hele tijd door. Op diverse plekken stonden bezoekers al vóór openingstijd te trappelen om in de moestuin te kijken, geitenijsje te proeven, pixelfarming te zien, de molen te beklimmen in Veen voor een bakkie koffie met speculaascake, buffels aaien in Wijk & Aalburg en melk tappen in Almkerk.

Ze nodigt iedereen uit om op eigen gelegenheid ook te fietsen en lokale verkooppunten te ontdekken direct bij boer of kweker. Met de qr-code op de foto kom je rechtstreeks op de website met fietsroutes in Altena van 7 tot 80 km. Tip: neem naast je fiets ook mee: tassen, koeltas, pinpas en contant geld.
Activiteiten en routes in regio Altena (NB) op: https://fietsenvoormijneten.nl/dfwaltena2022/

Voor programma te zoeken op:
gemeente Altena:
https://gemeentealtena.nl/dutchfoodweek
provincie/landelijk op de site:
https://www.dutchfoodweek.nl/home/nl-nl/market/feed/all?t=1
Meer foto’s van deze fietstocht vind je in dit facebookbericht:
https://www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenaltena/posts/508181720809552/

Contact

Fietsen voor mijn Eten

altena@fietsenvoormijneten.nl

0637339285

fietsenvoormijneten.nl/

Provincialeweg Noord 125 125
4286 EE Almkerk
Noord-Brabant

Fietsen voor mijn Eten

Fietsen voor m’n eten is een consumentenplatform en een informatiebron om jouw dagelijkse eten bij elkaar te sprokkelen op de fiets. Sinds 2017 verzamelt Marja van der Ende met vrijwilligers en voorfietsers verkooppunten zoals boerderijwinkels en kraampjes langs de weg waar je in 20 regio's (een deel van) je boodschappen kan inkopen, zodat je weet waar je eten vandaan komt. Je steunt er ook de lokale boer mee of iemand die oogst over heeft. Je vindt er pure producten voor een eerlijke prijs. Als je op de fiets gaat, werk je ook meteen aan je beweging en gezondheid en heb je een doel om te fietsen. Kijk op de website waar je in de buurt van je woon- studeer-, werk- of vakantieplek zulke adresjes vindt en mogelijk is er ook al een facebookgroep in die regio waar foto's, verslagen, tips, recepten, weetjes gedeeld worden.  https://fietsenvoormijneten.nl/