Wil je weten hoe ons voedsel zijn weg van grond naar mond vindt? Kom op donderdag 3 oktober naar Groen Arnhem Live!                                                                                                                                                                       

Korte voedselketens zijn belangrijk omdat ze zorgen voor verser voedsel, minder transport en een kleinere ecologische voetafdruk. Tijdens deze avond gaan we in gesprek over hoe we deze ketens kunnen versterken en verduurzamen, en waarom dit zo cruciaal is voor onze toekomst.

Programma: 

  • Jan Willem van der Schans: hoofdspreker van de avond en expert in korte voedselketens. Hij deelt de vooruitgang die is geboekt in Arnhem en bespreekt hoe kleinschalige verwerking verbeterd kan worden, met een blik op de toekomst van ons voedsel.
  • Marcel van Silfhout: ontdek het succesverhaal van GraanGeluk, waar historische granen worden verbouwd en verwerkt tot lokaal brood en bier.
  • Zaalgesprek: we bespreken hoe supermarkten hun producten presenteren. Wat is authentiek en wat is greenwashing?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Praktische informatie  
    19:30 uur: inloop met koffie/ thee          
    20:00 uur: start programma         
    21:30 uur: borrel         
    Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek – Zijpendaalseweg 24A         
    Entree gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld         
    Aanmelden verplicht via het formulier op de website van Natuurcentrum Arnhem: Natuurcentrum Arnhem - Groen Arnhem LIVE: Korte Voedselketen

Groen Arnhem LIVE   
Groen Arnhem LIVE is een samenwerking tussen Groen Arnhem en Natuurcentrum Arnhem. We bieden inspirerende avonden over natuur en duurzaamheid in Molenplaats Sonsbeek. Kom langs en doe mee aan het gesprek over een duurzamere toekomst!

Locatie

Locatie
Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem
Gelderland

Details

Naam event
Groen Arnhem LIVE ‘Korte voedselketen’
Datum
do 3 oktober 2024 19:30 – 22:00
Locatie
Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem
Gelderland
Thema
De toekomst van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten

Aan agenda toevoegen

Natuurcentrum Arnhem

Bij Natuurcentrum Arnhem kan je van alles leren en ontdekken over natuur, milieu en duurzaamheid. Op onze locaties, in onze lessen of door zelf aan de slag te gaan.