Op het World Food Center-terrein in Ede zijn op 20 september de Foodhelden van 2021 bekendgemaakt: de 6 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van 2021. De Food100 is een lijst met aanstormend talent en gevestigde leiders die zich hard maken voor een beter voedselsysteem. Met deze lijst willen de initiatiefnemers spelers in food een podium bieden en met elkaar verbinden. 

FOODHELDEN 2021

Rahaf Al Lymoni
Oprichter van Founder Daffee, een smaakvol en duurzaam alternatief voor koffie en thee op basis van de zaden van dadels.

Linda Klunder en Lars Gierveld
Oprichters van Kumasi Drinks, een drankje gemaakt van het sap uit de cacaovrucht. Het bedrijf helpt cacaoboeren aan meer inkomen.

Eva Koffeman
Jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit & Voedsel bij de Verenigde Naties.

Abdelhamid Idrissi
Oprichter van Boeren voor Buren, een netwerk van buren die rechtstreeks bij de lokale boeren kopen.

Herman Lelieveldt
Politicoloog Jean Monnet Chair Food Governance in de Europese Unie (University College Roosevelt).

Lelani Lewis
Eigenaresse Nyam, een cateringbedrijf waarbijd de diversiteit, kleuren, smaken en warmte van de Caribische keuken centraal staan.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!