De provincie Overijssel en culinair expert Nadia Zerouali (je kunt haar kennen van BinnensteBuiten) hebben een uitdaging voor jonge Overijsselse gezinnen bedacht: 'Hoe het zit met eiwit'- de challenge! Doe mee met de quiz, en wie weet komt Nadia bij jullie thuis langs. Een gezellige kookworkshop waarin we laten zien hoe verrassend je kunt variëren met eiwitten!

Wat we eten, waar we ons voedsel kopen, dat heeft invloed op onze gezondheid en het landschap en de natuur om je heen. Landbouwbedrijven zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Daardoor werden producten goedkoper en werden ze over de hele wereld verkocht. Dat heeft ook nadelen, zoals teveel stikstof in natuurgebieden. Daarom willen we in Overijssel de landbouw en jullie eten in evenwicht brengen met de natuur. Je maakt het verschil, als je slim kiest bij het boodschappen doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor plantaardige of dierlijke eiwitten.

Welke keuzes maak je hierbij en wat voor invloed heeft dit op je gezondheid, het landschap en de natuur om je heen. We organiseren deze challenge speciaal voor gezinnen met jonge kinderen. Want juist voor jonge kinderen zijn eiwitten belangrijk om sterk en gezond te blijven. Eiwitten zitten in zuivel en vlees, maar ook in plantaardige producten zoals boontjes, granen, noten en pindakaas. Veel van deze producten komen ook nog eens van Overijsselse bodem, eten met weinig kilometers dus.

Meedoen met je hele gezin

Door mee te doen met de quiz leer je meer over eiwitten en maak je kans op een unieke kookervaring met Nadia Zerouali. Alle deelnemers aan de quiz krijgen bovendien het exclusieve kookboek thuis opgestuurd met hierin de recepten van deze challenge.

Word je gekozen als winnaar van de quiz, dan komen we in de week van 9 tot en met 14 mei graag bij jullie thuis langs. We gaan dan boodschappen doen bij een boerderijwinkel in de buurt, en Nadia gaat met jullie koken. We vragen onze cameraman Taco om daar een leuk filmpje van te maken dat iedereen kan delen.

Provincie Overijssel

Wat we eten en waar we het kopen heeft invloed op onze gezondheid en op het landschap en de natuur. Landbouwbedrijven zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Daardoor werden de producten steeds goedkoper en werden ze wereldwijd verkocht. Het heeft echter ook nadelen, zoals te veel stikstof in natuurgebieden. Daarom wil de provincie Overijssel de landbouw meer in evenwicht brengen met de natuur. Daarbij is het belangrijk dat boeren nog steeds een goed inkomen verdienen met hun bedrijf. En dat kan alleen als de hele voedselketen van voedselverwerker tot groothandel en van supermarkt tot consument hierbij helpt. Samen kunnen we zorgen voor een duurzame landbouw! De provincie Overijssel zet in op het verminderen van voedselverspilling, eten uit de regio en een duurzame eiwitvoorziening.