Het partnernetwerk van Dutch Food Week breidt verder uit: wat een eer om FrieslandCampina toe te mogen voegen als (lead) partner. FrieslandCampina produceert goede voeding en wil dat doen in balans met de planeet. Voor jong en oud, consument, klant en maatschappij. En voor de eigenaren van het bedrijf: de leden-melkveehouders van FrieslandCampina. Dat doen ze met hun tientallen merken die in veel landen in de wereld te koop zijn. Niet alleen consumentenmerken, maar ook ingrediënten voor industriële klanten en voor foodservice en foodprofessionals. De samenwerking werd beklonken door Bert van Wanrooij (Dutch Food Week) en marketing director Thomas Gribnau (FrieslandCampina).

Verduurzamen: in lijn met de Sustainable Development Goals (SDGs)
FrieslandCampina wil de eigen werkzaamheden en die van melkveehouders in heel de wereld verduurzamen. Om een duurzame toekomst te creëren, worden 7 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld, gekoppeld aan het werk.
FrieslandCampina’s integrale duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet’ gaat over de volgende 6 prioriteiten:
1. Betere voeding voor iedereen
2. Betere inkomsten voor boeren
3. Beter klimaat, klimaatneutrale toekomst
4. Betere natuur, bevorderen biodiversiteit
5. Betere verpakkingen, 100% circulair
6. Betere inkoop, 100% duurzame grondstoffen

Gezonde en betaalbare voeding voor iedereen
FrieslandCampina draagt bij aan gezonde en betaalbare voeding voor iedereen, voor nu en in de toekomst. De wereldwijde activiteiten en doelstellingen van onze partner op het gebied van betere voeding zijn beschreven in het FrieslandCampina-voedingsbeleid. Dit beleid is gebaseerd op het World Health Organisation (WHO) Global Action Plan en sluit aan op twee van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties: het terugdringen van honger in de wereld en het bevorderen van goede gezondheid en welzijn. Het FrieslandCampina-voedingsbeleid is ontwikkeld in overleg met overheden en deskundigen op het gebied van voeding en gezondheid en in overeenstemming met ons Compass voor goed zakelijk gedrag. Een mooie aanwinst voor het partnernetwerk van Dutch Food Week!

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!