Beemster Food Week
Middenbeemster, Noord-Holland
Volgend 48 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
29 volgers
-
'n Bietje gezond
Petra Wevers is als groene coach met haar bedrijf KrachtigBuiten, betrokken bij vele sociale en duurzame projecten waarbij gezond opgroeien voor kinderen centraal staat en Leontine Ouwerling is als voedingsdeskundige met haar bedrijf OpjeBordje actief in het begeleiden van kinderen en gezinnen bij leefstijl en gezonde keuzes, waarbij voeding veelal leidt tot een betere gezondheid en het verdwijnen van klachten. Samen hebben zij de krachten gebundeld en " 'n Bietje Gezond" opgericht met als gezamenlijke missie kinderen te leren over de waarde en het belang van gezonde voeding en gezond opgroeien. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd meer te weten komen over gezonde voeding en leefstijl, zodat ze leren om ook op latere leeftijd gezonde en duurzame keuzes te maken. Door de kinderen uit de klas te halen en in aanraking te brengen met de natuur, de boer en de kwekers, ervaren kinderen waar gezonde voeding vandaan komt en wat ervoor nodig is om het te laten groeien, te oogsten en uiteindelijk als maaltijd op je bord te krijgen. Bietje Gezond is de motor achter vele projecten en evenementen. Een van de projecten is "n Bietje Gezond op Waterpoortgrond;" een voedsel educatie project wat georganiseerd wordt voor basisschoolkinderen in Waterpoort gebied. Een pure boerderij beleving bij lokale boeren waar kinderen leren waar het voedsel vandaan komt, wat gezonde voeding inhoudt en waarbij ze zelf aan de slag gaan met het bereiden van verse producten aan de hand van hun eigen gemaakte recepten. Met als eindresultaat een prachtig kinderkookboek en een gezond kindermenu in lokale restaurants. 12 scholen uit 3 provincies binnen Waterpoort gebied doen hieraan mee komend schooljaar. "'n Bietje Gezond de Polder rond," heeft het Bietje Gezond team voor de 2e keer dit jaar georganiseerd binnen de gemeente Moerdijk. Gezinnen fietsen de polders rond langs boerderij winkels, kopen lokale produkten aan de hand van een boodschappenlijst en ontvangen een recept waarmee ze aan het eind van de dag een gezond gerecht klaar maken. Onderweg valt er van alles te beleven en te leren voor kinderen.
10 volgers
-
FNLI
De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI vertegenwoordigt circa 450 bedrijven (multinational, midcap en mkb) en 18 brancheorganisaties.
10 volgers
-
Thuisgekookt
Thuisgekookt Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor een lekkere, verse en met liefde bereide warme maaltijd én gezellig sociaal contact. Het sociale contact ziet er tijdens deze coronacrisis iets anders uit dan normaal. Maaltijden worden afgehaald aan de deur of bij het raam of gebracht tot aan de deurklink waarna de thuiskok twee grote stappen naar achteren brengt. Maar juist nu is wat deze buurtgenoten kunnen betekenen misschien wel belangrijker dan ooit. Stichting Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk.
6 volgers
-
LocalTea
Let’s make tea local Zwarte thee, groene thee, witte thee… Wat jouw favoriete smaak ook is, allemaal worden ze gemaakt van de blaadjes van één theeplant: Camellia sinesis. De Chinezen begonnen duizenden jaren geleden met het verbouwen en drinken van thee. Maar wat zij kunnen, kan jij nu ook. Met de Camellia sinesis theeplant van Tea by Me kweek en maak je met wat liefde & aandacht jouw eigen thee. Zelf thee maken teveel van het goede voor je? Ontdek onze JOAN dutch tea maker theecollectie.
9 volgers
-
Sjuut, biologisch restaurant
EKO gecertificeerd restaurant Aan Sjuuteeänjd te Schinnen, Limburg Lid van slowfood en promotor van het Limburgs streekproduct. Bekroond met een groene Michelin ster in 2021 en 2022.
3 volgers
-
Mitrofresh
Mitrofresh is een producent, importeur, exporteur en groothandel van paddenstoelen, Aziatische groenten, Roots en fruit. Met ervaring in exotisch en wilde paddenstoelen voor tientallen jaren is Mitrofresh ruim 10 jaar geleden opgericht en binnen die 10 jaar uitgegroeid tot een leider in paddenstoelen. Tegenwoordig importeren en exporteren wij in 26 landen ons uiteenlopend assortiment van 120 verschillende vers producten. Ook bieden wij aangepaste oplossingen voor het verpakken en palletizeren van mixed pallet bestellingen voor de detailhandel, de groothandel, horeca en de catering. We zijn een sterk groeiend bedrijf dat nooit stil staat. Nieuwe uitdagingen en ideeën geven ons energie. Om de voedselveiligheid en -kwaliteit te garanderen werken we alleen met gecertificeerde producenten en suppliers met strikte Mitrofresh-voorwaarden.
5 volgers
-
De Nieuwe Leefstijl
Voedsel is zo vanzelfsprekend voor ons allemaal dat (bijna) geen bestuurder in de gemeente of provincie het expliciet in zijn portefeuille heeft. De impact van voedsel is echter groot en duidelijk op: gezondheid, veiligheid, milieu, energie en arbeid. En op onze economie! Daarom moeten er plaatsen komen voor bewustwording van die belangrijke relaties. Niet alleen voor bestuurders en beleidsmakers, maar voor iedereen. Stichting de Nieuwe Leefstijl werkt naast de uitvoering van een groot aantal projecten hieraan door middel van het opzetten van een leer- en ervaarcentrum voeding in een duurzame voedselketen. Centraal thema bij het leer- en ervaarcentrum(FoodXNoord) zal ons voedsel zijn, de noodzakelijke rol van de bodem (land- en tuinbouw), veeteelt, vissen, het water (niet alleen voor de vissen, maar ook het benodigde water voor de productie van voedsel). De ervaringen ermee leveren meer inzicht in wat er nodig is om het voedsel op onze borden te krijgen: van de grond tot de mond, of van de boer (en de boot) tot je bord.
6 volgers
-
Provincie Drenthe
Al vanaf 2019 is de provincie Drenthe partner van De Week van Ons Eten. Want in Drenthe worden zoveel lekkere producten gemaakt, daar zijn we trots op!
7 volgers
-
Food Delta Zeeland
De Zeeuwse foodsector werkt aan de toekomst. Dit doen we samen onder de naam FoodDelta Zeeland. De hele foodketen van uitgangsmaterialen, teelt & houderij, ontwerp & verwerking, retail & horeca en alle bijbehorende dienstverlening kunt u in Zeeland vinden. Er is een grote diversiteit aan voeding van zee en van land. Typisch Zeeland. Samen hebben we de ambitie om vanuit ons krachtige verleden in Food Zeeland verder te ontwikkelen tot innovatieve voorbeeldregio voor de toekomst. We doen dit door in een innovatienetwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen door middel van een innovatieprogramma te werken aan de thema’s van de toekomst. Partijen binnen en buiten Zeeland kunnen hier een bijdrage aan leveren: join the future of food
8 volgers
-
Pixelfarming Robotics
Pixelfarming Robotics ontwerpt en produceert geavanceerde landbouwrobots. Het bedrijf is in 2019 opgericht om vooraan te staan bij de ontwikkelingen van toekomstbestendige voedselvoorziening en bodemverbetering. Daarmee willen we met elkaar een zelfvoorzienende ecologie mogelijk maken. Wij zijn gevestigd op de Campus in Almkerk, waar we proeven doen met Robot One in de Pixelfarming velden en andere reguliere gewassen. Wilt u meer weten over onze deelname aan de Dutch Food week? Neem contact op met Cindy Hoetmer.
6 volgers
-
Mijn Kaaskoe
Mijn KaasKoe – Het lekkerste kaas abonnement van Boerderij van Zeelst Weten waar je kaas vandaan komt, geeft een goed gevoel. Mijn KaasKoe is een uniek idee waarbij je elke maand de allerlekkerste kaas ontvangt, gemaakt van de verse melk van de koeien op Boerderij Van Zeelst in Hedel. Onze KaasKoerier bezorgt de kaas iedere maand bij jou aan de deur. Met vier smaken (jong belegen kaas, belegen kaas & extra belegen kaas) geniet je altijd van de eerlijke & heerlijke kaas! Boerderij van Zeelst Al generaties lang zijn de families van boer Bert en boerin Ine verbonden aan het ambachtelijke beroep van boer. Mensen met hart voor hun zaak, dieren en ook zeker onze heerlijke kaas. Het kan ook niet anders dat hun zoon boer Joris de liefde deelt voor vak. Wat lange tijd ontbrak, was de binding met de consument. Daar kwam ‘Kaaskoning’ Jo Penders in beeld. De bekroond kaasspecialist zette samen met boer Bert Mijn KaasKoe op.
7 volgers