GrowWizzKid
Volgend 10 resultaten
-
LocalTea
Let’s make tea local Zwarte thee, groene thee, witte thee… Wat jouw favoriete smaak ook is, allemaal worden ze gemaakt van de blaadjes van één theeplant: Camellia sinesis. De Chinezen begonnen duizenden jaren geleden met het verbouwen en drinken van thee. Maar wat zij kunnen, kan jij nu ook. Met de Camellia sinesis theeplant van Tea by Me kweek en maak je met wat liefde & aandacht jouw eigen thee. Zelf thee maken teveel van het goede voor je? Ontdek onze JOAN dutch tea maker theecollectie.
9 volgers
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
29 volgers
-
Foodvalley
Foodvalley is hét kennisintensieve agrifood ecosysteem in Nederland. Dit ecosysteem kenmerkt zich door de vele innovatieve agrifood en foodgerelateerde oplossingen van wereldformaat en door de samenwerking van vele innovatieve bedrijven, van startups tot en met multinationals en kennisinstellingen binnen en buiten Nederland die deel uitmaken van Foodvalley. Foodvalley biedt een platform met een (inter)nationaal bedrijvennetwerk om innovatie te versnellen. Foodvalley trekt potentiële partners en investeerders aan en stimuleert de economie in de regio én ver daarbuiten. Ambitie Foodvalley levert een significante bijdrage aan de oplossing van mondiale vraagstukken op het gebied van food. Het doel is om te komen tot innovatieve oplossingen voor gezonde voeding en duurzame productie, waarbij natuurlijke hulpbronnen optimaal worden benut en de voedselzekerheid toeneemt. Foodvalley NL Foodvalley NL bevordert (inter)nationale samenwerking tussen bedrijven, overheid, onderwijs en kennisinstellingen ten behoeve van innovatie in de agrifoodsector wereldwijd. Verbinden en kennis delen zijn de kernwoorden. Shaping the future of food www.foodvalley.nl
13 volgers
-
Regio Foodvalley
In Regio Foodvalley wordt iedere dag hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. En dat is heel hard nodig, want in 20 jaar tijd komen er 2 miljard mensen bij. De sleutel tot het succes is de intensieve samenwerking tussen ondernemers, kennisinstellingen, onderwijs en overheid. Goede ideeën worden hier verder gebracht met ambitie, kennis én een gezonde dosis durf. De economie bloeit en daardoor ook de regio. We blijven investeren in wonen, werken, bereikbaarheid en onderwijs. Iedereen heeft voordeel van deze vooruitgang.
9 volgers
-
Greenport West-Holland
Greenport West-Holland is het samenwerkingsverband van ondernemers, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen. Dit is de zogenoemde ‘triple helix’. Samen werken deze partijen aan een gezonde, vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Dit cluster bevat alle bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van voeding en sierteelt: van handelaren tot productiebedrijven en van veredelaars tot logistieke bedrijven. De Greenport onderzoekt welke acties nodig zijn voor die gezonde, vitale en duurzame toekomst: de ondernemers hebben daarbij de regie; overheden en onderwijs- en kennisinstellingen faciliteren. Greenport West-Holland is een van de founding partners van Dutch Food Week.
5 volgers
-
De Ruiter Seeds
DE RUITER: SAMEN WERKEN AAN SUCCES Samen werken aan succes! Dát is onze passie. Daarom investeren we bij de Ruiter 25% van onze jaaromzet in onderzoek, waarbij we gebruikmaken van de modernste technologieën. Dat doen we niet alleen om de consument het beste product te kunnen leveren, maar ook om onze klanten en ketenpartners meer opbrengst en waarde te kunnen bieden. De Ruiter ontwikkelt zaden waarop telers kunnen vertrouwen qua kwaliteit, bedrijfszekerheid en rendement.
4 volgers
-
Groentjessoep
Groentjessoep maakt kinderen gezonder en wijzer: Met Groentjessoep proeven kinderen heel veel verschillende groente en leren ze op een leuke en praktische manier waarom groente gezond is. Zo leren we kinderen hoe gezond eten helpt om lekker in je vel te zitten en gaan we de strijd aan tegen overgewicht.
4 volgers
-
Provincie Noord-Brabant
Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is Brabant ook in 2023 lead partner van Dutch Food Week. 6 t/m 14 oktober 2023 belooft een week te worden met uiteenlopende activiteiten door heel Brabant, gericht op ons voedsel van vandaag en morgen! Wij organiseren activiteiten met: - Gemeente Meierijstad - Gemeente 's-Hertogenbosch - Gemeente Altena - Gemeente Helmond - Food Tech Brainport - Koning Willem I College - HAS green academy - Yuverta - De Rooi Pannen - Summa College - Stichting Samen Tegen Voedselverspilling - Omroep Brabant - VisitBrabant - Horeca Brabant - AgrifoodCapital - ZLTO - Libema - Cosun - De Verspillingsfabriek - LocalTea Ondernemers en organisaties in heel Brabant laten zien waar onze provincie groot in is. Wil jij ook een activiteit organiseren tijdens Dutch Food Week? Wij denken graag mee en helpen je vooruit met ons netwerk en onze kennis. Doe mee! We zetten flink in op communicatie, ook voor jouw activiteit, want we willen een groot publiek bereiken. Wil je hierover in overleg met ons? Neem dan contact met ons op via mdwit@brabant.nl of +31681787029.
4 volgers
-
Groen Kennisnet
Met bijna 350.000 kennis-items en artikelen is Groen Kennisnet hèt kennisplatform voor de groene sector. Het gratis toegankelijke platform richt zich op een brede groep professionals uit de agrarische- en visserijsectoren, het (groene) onderwijs en onderzoek.
2 volgers
-
Brightlands Campus Greenport Venlo
Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. Met meer inzicht in de impact van voeding op gezondheid en de beleving van voeding. Met nieuwe manieren van kweken en telen voor een hogere voedingswaarde en opbrengst. Met duurzame productiemethoden richting een circulaire economie. Zo maken wij gezonde en veilige voeding voor iedereen bereikbaar.
2 volgers