Bert van Wanrooij
Volgend 294 resultaten
-
Provincie Overijssel
Wat we eten en waar we het kopen heeft invloed op onze gezondheid en op het landschap en de natuur. Landbouwbedrijven zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Daardoor werden de producten steeds goedkoper en werden ze wereldwijd verkocht. Het heeft echter ook nadelen, zoals te veel stikstof in natuurgebieden. Daarom wil de provincie Overijssel de landbouw meer in evenwicht brengen met de natuur. Daarbij is het belangrijk dat boeren nog steeds een goed inkomen verdienen met hun bedrijf. En dat kan alleen als de hele voedselketen van voedselverwerker tot groothandel en van supermarkt tot consument hierbij helpt. Samen kunnen we zorgen voor een duurzame landbouw! De provincie Overijssel zet in op het verminderen van voedselverspilling, eten uit de regio en een duurzame eiwitvoorziening.
1 volger
-
Imagro
Imagro houdt zich bezig met bedenken en effectief implementeren van oplossingen voor maatschappelijke, strategische en communicatievraagstukken. Niet door plannen te maken, maar door aan te pakken: we bouwen bruggen, creëren beweging, zien uitdagingen in onze samenleving als innovatiekansen en koppelen strategie aan creatie. Oftewel, laten zien dat (en hoe) het wél kan. In onze visie vormen bedrijven de sleutel tot het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat we bedoelen met kansen creëren en... Nieuwe perspectieven. Daar gaat het hart van onze adviseurs, creatievelingen en online experts sneller van kloppen. Net als onze opdrachtgevers en partners geloven wij dat een betere wereld binnen handbereik is. Een wereld waarin we voedsel duurzamer produceren, mensen gezondere keuzes helpen maken en een leefomgeving creëren die inspireert en verbindt. Een wereld die we beter willen achterlaten. Netto positief. Minder slecht is voor ons simpelweg niet goed genoeg. Imagro brengt deze duurzame toekomst integraal dichterbij, door nieuwe perspectieven te ontwikkelen op Agri, Horti, Food, en Leefomgeving. Daarmee voeden we de vooruitgang.
2 volgers
-
LOU. food concepts
LOU. food concepts - ontwikkelt foodconcepten & producten uit de alternatieve landbouw - helpt bedrijven uit de Agri-food wereld bij innovatie, concept-ontwikkeling, verduurzaming & foodmarketing - bijna afgestudeerde food innovator & marketeer (HAS Hogeschool) - beginnend ondernemer/freelancer
1 volger
-
Voedsel Verbindt
Voedsel Verbindt is een activerend platform dat een overzicht biedt van relevante Agri & Food initiatieven, ontwikkelingen, projecten en partijen uit de regio. Er zijn al veel initiatieven gericht op een beter voedselsysteem in de Metropoolregio Amsterdam en omliggende agrarische gebieden. Maar hoe zorg je ervoor dat we nog meer en sneller vooruitgang boeken? Wij hebben de overtuiging dat we versnellen als meer partijen betrokken worden, elkaar weten te vinden, kennis en ervaring delen en waar mogelijk samenwerken. Een robuust, duurzaam, circulair en regionaal voedsel systeem, daar gaan we voor.
1 volger
-
WatEddie
WatEddie? Wat Eet Jij? Laat zien hoe het er werkelijk aan toe gaat op het boerenbedrijf.
1 volger
-
Vakland Het Hogeland
Vakland stimuleert en faciliteert ontwikkeling voor iedereen! Leven Lang Leren door te doen, met Het Hogeland als klaslokaal.
1 volger
-
Noorbeek op de Kaart
Noorbeek op de Kaart staat in het teken van al het lekkers van dichtbij. Dit culinaire evenement vindt plaats op Hoeve de Peul in Noorbeek. Deze hoeve werd gebouwd in 1684 en hier verbouwde generaties voedsel voor de lokale gemeenschap. In de afgelopen jaren zijn we steeds meer voedsel van ver gaan halen, terwijl de streek ruim voldoende te bieden heeft. Tijdens Noorbeek op de Kaart laten we onze gasten proeven van al het lekkers dat het dorp en haar omgeving te bieden heeft. Met lokale wijnen, Noorbeekse delicatessen en de typische Zuid-Limburgse gastvrijheid worden onze gasten gedurende een middag of een avond in de watten gelegd. Noorbeek op de Kaart wil samen met ondernemers, verenigingen en betrokkenen zorgen voor toekomstbestendig, gezond en lekker voedsel in en rond het dorp. Noorbeek op de Kaart is een samenwerking tussen de vrienden Christophe de Warrimont en Patriek Doelen, die elkaar kennen van de gezamelijke tijd op de Hoge Hotelschool Maastricht en hun carrière beide in het teken hebben staan van lokale, transparante voedselketens en kwalitatieve producten & gewassen.
1 volger
-
Wa-So
Wa-So staat voor water solutions. Wij bieden maatwerk oplossingen voor u, mens en milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, beperken van emissies en realiseren van circulaire landbouw daar staan wij voor! We zien dat de glastuinders, tuin- en akkerbouwers, agrarische loonbedrijven, bloembollentelers, bloementelers en mechanisatie bedrijven steeds meer geconfronteerd worden met striktere wet- en regelgeving voor de behandeling van proces- en afvalwater. Door Wa-So kunt u zonder grootte investeren voldoen aan de wet- en regelgeving. Zo werken we samen aan de toekomst. ‘Our water, Our food’.
1 volger
-
Biologische boerderij De Haarmeyer
Biologische boerderij De Haarmeyer is een kleinschalig melkvee bedrijf in Witharen (gem Ommen). Onze koeien (met hoorns) staan zodra het kan dag en nacht in een kruidenrijke wei. In de winter liggen ze lekker warm in het stro van de potstal. We hebben een melktap waar mensen dagelijks verse melk kunnen tappen. In ons ErfGoedwinkeltje staat een koelkast met diverse soorten kaas van eigen erf. Daarnaast verkopen we zelfgemaakte jam en chutney en biologisch rundvlees op afspraak. We zien dat steeds meer mensen het waarderen om rechtstreeks van de boer te kopen. De feedback die we krijgen van onze klanten geeft ons veel energie. We vertellen graag wat we doen en waarom we welke keuzes maken. We organiseren regelmatig rondleidingen en proeverijen en je kunt je ons verhaal volgen op social media.
1 volger
-
Brightlands Campus Greenport Venlo
Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. Met meer inzicht in de impact van voeding op gezondheid en de beleving van voeding. Met nieuwe manieren van kweken en telen voor een hogere voedingswaarde en opbrengst. Met duurzame productiemethoden richting een circulaire economie. Zo maken wij gezonde en veilige voeding voor iedereen bereikbaar.
2 volgers