KNS
Rijswijk, Zuid-Holland
Volgend 14 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
29 volgers
-
FNLI
De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI vertegenwoordigt circa 450 bedrijven (multinational, midcap en mkb) en 18 brancheorganisaties.
10 volgers
-
Provincie Drenthe
Al vanaf 2019 is de provincie Drenthe partner van De Week van Ons Eten. Want in Drenthe worden zoveel lekkere producten gemaakt, daar zijn we trots op!
7 volgers
-
Food Delta Zeeland
De Zeeuwse foodsector werkt aan de toekomst. Dit doen we samen onder de naam FoodDelta Zeeland. De hele foodketen van uitgangsmaterialen, teelt & houderij, ontwerp & verwerking, retail & horeca en alle bijbehorende dienstverlening kunt u in Zeeland vinden. Er is een grote diversiteit aan voeding van zee en van land. Typisch Zeeland. Samen hebben we de ambitie om vanuit ons krachtige verleden in Food Zeeland verder te ontwikkelen tot innovatieve voorbeeldregio voor de toekomst. We doen dit door in een innovatienetwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen door middel van een innovatieprogramma te werken aan de thema’s van de toekomst. Partijen binnen en buiten Zeeland kunnen hier een bijdrage aan leveren: join the future of food
8 volgers
-
Ministerie van LNV
Het ministerie van LNV staat voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Nederland staat daarbij voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. De visie ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’ beschrijft de verandering die nodig is: van het huidige agrarische systeem waarin de nadruk ligt op kostprijsreductie naar een systeem dat draait om het zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen.
13 volgers
-
Foodvalley
Foodvalley is hét kennisintensieve agrifood ecosysteem in Nederland. Dit ecosysteem kenmerkt zich door de vele innovatieve agrifood en foodgerelateerde oplossingen van wereldformaat en door de samenwerking van vele innovatieve bedrijven, van startups tot en met multinationals en kennisinstellingen binnen en buiten Nederland die deel uitmaken van Foodvalley. Foodvalley biedt een platform met een (inter)nationaal bedrijvennetwerk om innovatie te versnellen. Foodvalley trekt potentiële partners en investeerders aan en stimuleert de economie in de regio én ver daarbuiten. Ambitie Foodvalley levert een significante bijdrage aan de oplossing van mondiale vraagstukken op het gebied van food. Het doel is om te komen tot innovatieve oplossingen voor gezonde voeding en duurzame productie, waarbij natuurlijke hulpbronnen optimaal worden benut en de voedselzekerheid toeneemt. Foodvalley NL Foodvalley NL bevordert (inter)nationale samenwerking tussen bedrijven, overheid, onderwijs en kennisinstellingen ten behoeve van innovatie in de agrifoodsector wereldwijd. Verbinden en kennis delen zijn de kernwoorden. Shaping the future of food www.foodvalley.nl
13 volgers
-
Jong Leren Eten
Het programma Jong Leren Eten staat voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel/voeding. Het doel? Een generatie die gezonde én duurzame keuzes maakt.
13 volgers
-
Food&Agribusiness
Food&Agribusiness: voor en over de totale food- en agriketen Van boer tot leverancier en van afnemer tot verwerker; Food&Agribusiness is hét betrouwbare merk dat het belangrijkste nieuws selecteert, aandacht heeft voor politiek debat, economische en maatschappelijke ontwikkelingen en de laatste marktcijfers. Met 4x per week de krant, een uitgebreide website, dagelijkse nieuwsbrieven en jaarlijks diverse webinars en evenementen is Food&Agribusiness dé plek voor iedereen binnen de food- en agrisector die op de hoogte wil blijven.
7 volgers
-
Wereld van Zeewier
Wereld van Zeewier is de grootste aanbieder van producten op basis van (vooral Europees) zeewier. Zeewier: natuurlijk, duurzaam, gezond en ..... lekker!
7 volgers
-
Voedingscentrum
Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Het bekende voorlichtingsmodel Schijf van Vijf is één van de manieren om voorlichting te geven, maar het Voedingscentrum doet veel meer. We vinden het belangrijk dat eerlijke informatie voor iedereen beschikbaar is, omdat goede voeding een belangrijke basis is voor een gezond leven. We helpen consumenten daarom aan onafhankelijke informatie, met een wetenschappelijke onderbouwing. Uitgangspunt bij al onze acties is dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze moet zijn. Gezond en duurzaam eten moet voor iedereen bereikbaar zijn, ook als je weinig tijd hebt, weinig geld of je liever niet te veel wil verdiepen in voeding. Als je omgeving gezond is, kost het nauwelijks moeite om gezond te kiezen.
9 volgers
-
Rechtstreex
Verse, seizoensgebonden boodschappen doen direct bij boeren en makers uit je eigen regio. Met Rechtstreex wordt dat mogelijk. Je bestelt online of neemt een abonnement en geniet van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo weet je weer waar je eten vandaan komt en steun je boeren die werken aan een aantrekkelijk landschap in jouw regio. Iedereen in deze lokale voedselketen krijgt een gezicht en is net zo betrokken bij goed eten als jij dat bent. Zo maken we samen het verschil en bouwen we aan een alternatieve lokale voedselketen.
3 volgers