Een duurzame en toekomstbestendige foodservice. Dat vinden we belangrijk bij Eurest@Rabobank. Een slimme voedselketen en de eiwittransitie spelen hierbij een belangrijke rol.
Tijdens Dutch Food Week organiseren wij samen met Rabobank vanuit Food Values het initiatief; The Local Bowl.
Dit doen wij samen met onze lokale leverancier Local2Local en Lekker Lupine! Een mooi voorbeeld hoe we vanuit deze ketensamenwerking bijdragen aan de positie van de Nederlandse akkerbouwers en consumenten laten genieten van het plantaardig, Nederlandse product.

Lupinebonen op ieders bord! Lekker Lupine! stimuleert de consumptie en teelt van biologische Lupine in Nederland. Hiermee dragen we bij aan de eiwittransitie en een lokaal robuust voedselsysteem.

De lupine bonen in deze local bowl kopen wij in bij onze lokale leverancier Local2Local. Deze lupine bonen zijn geteeld door André Jurrius. Klik op onderstaande link en leer André kennen!

De lupine boon zit boordevol plantaardige eiwitten. Plantaardig eten heeft een ontzettend positieve invloed op het milieu! Het zorgt voor minder gebruik van water, minder ontbossing en zorgt voor een lagere uitstoot van broeikasgassen (die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering).
Plantaardig eten draagt daardoor bij aan een goede en gezonde leefomgeving.

De Local Bowl is verkrijgbaar van 10 oktober tot en met 14 oktober @ Rabobank de Croeselaan (het Plein) en Rabobank Fellenoord.

Rabobank

Elke tijd en generatie kent kleine en grote uitdagingen, die je niet altijd alleen aan kunt. Op zoek naar oplossingen voor alledaagse maar soms ook moeilijke vraagstukken, wil je krachten bundelen en samenwerken.   Rabobank doet dat. Al 125 jaar. Inventieve boeren zijn er mee begonnen. Wat ze alleen niet voor elkaar kregen, is hen samen wel gelukt. Zo ontstond een coöperatie als bank. In de samenleving verankerd via haar leden.   Gestart en geworteld in Nederland, nu actief in veertig landen. Open en op de toekomst gericht. Inventief en inclusief. Wij staan voor innovatie, groei en verduurzaming van de samenleving. Het gaat ons om wat er in de samenleving speelt.   Het verduurzamen van de manier waarop we leven en werken is de uitdaging van vandaag. Daar besteden we extra aandacht en geld aan.   Samen creëren wij oplossingen waar iedereen beter van wordt. De klant, de buurt en de wereld. Dat doen we met kennis van zaken, met ons brede netwerk, met financiële oplossingen en altijd in samenspraak met mensen. Dichtbij en digitaal.   Dit alles kan alleen als de bank optimaal werkt. Robuust, state of the art en efficiënt. Een deel van onze winst investeren wij in de gemeenschap. Bij jou in de buurt voor een betere leefomgeving. Of ver weg, om boeren een eerlijke prijs te geven.   Vanuit onze coöperatieve mentaliteit werken we samen aan oplossingen die goed zijn voor jou en goed voor de wereld om je heen. Wij leren van elkaar en maken elkaar beter. Zo blijven onze klanten financieel gezond, onze dorpen aantrekkelijk, onze steden vitaal en de planeet leefbaar.   de coöperatieve Rabobank