Op 7 oktober is tijdens de opening van de Dutch Food Week de Smaakwereld gelanceerd.
De Smaakwereld is een interactieve klikplaat met allemaal leuke activiteiten over voedsel om thuis mee aan de slag te gaan. Bij de opening van de Dutch Food Week konden kinderen aan de slag met een speurtocht uit de Smaakwereld, over de markt in Den Bosch.

Speuren op de markt!
Wat is verschil tussen volkoren brood en wit brood? En welk fruit wordt geteeld in Nederland? Deze vragen lossen de kinderen op in de speurtocht uit de Smaakwereld door verschillende marktkramen te bezoeken. De speurtocht kan gedaan worden op alle markten in Nederland! Het enige wat je nodig hebt is een telefoon.
Bekijk de speurtocht op de Smaakwereld

Kinderen moeten op zoek naar verschillende soorten marktkramen en daar een aantal opdrachten uitvoeren. Doorlopen ze alle opdrachten, dan kraken ze de code. Hiermee kunnen ze leuke prijzen winnen tijdens de Dutch Food Week. De eerste honderd kinderen die deelnemen ontvangen een broodtrommel en onder alle deelnames worden 4 toegangskaarten voor Avonturenboerderij Molenwaard verloot.

Wat is de Smaakwereld?
De Smaakwereld is een interactieve klikplaat met leuke activiteiten over voeding voor thuis. Op de klikplaat kunnen kinderen een kijkje nemen in de verschillende locaties van de voedselketen, zoals de fabriek, de boerderij, de supermarkt en de keuken. Door op deze locaties te klikken, vinden ze proefjes, quizzen, recepten, spelletjes, knutsel activiteiten die ze zelfstandig of met hun ouders kunnen doen.
Zelf beleven en ontdekken staat centraal in de Smaakwereld. Kinderen verkennen en ervaren op een speelse manier door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken. De Smaakwereld is een aanvulling op het lesprogramma Smaaklessen. Smaaklessen is hét lesprogramma over voeding en voedsel voor op de basisschool! Al meer dan 75% van de scholen maakt gebruik van Smaaklessen.
Meer over Smaakwereld

Samenwerking Voedseleducatie Platform
De Smaakwereld is een product van het Voedseleducatie Platform, waar Rabobank trotse partner van is. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen te vinden over voedsel, zoals:
• Leuke opdrachten over de boerderij, zoals een quiz over zuivel en filmpjes over het verbouwen van groente en fruit.
• Leuke opdrachten over allerlei producten uit de voorraadkast, zoals een zoektocht naar de koolhydraten in de voorraadkast, een eiwitquiz en een suikerproefje!
• Leuke opdrachten over het verwerken van eten in de fabriek, zoals een filmpje over het maken van pindakaas, een online excursie door een fabriek en onderzoekje hoe een boon terecht komt op jouw bord.
• Leuke opdrachten over groente en fruit, zoals een fruitonderzoekje, het maken van een groente-sandwich en filmpjes over het verbouwen van groente en fruit.

Het platform werkt samen met de agri-food sector aan een mooi, compleet en objectief voedseleducatieprogramma op basisscholen. Een onafhankelijke Raad van Toezicht en Toetsingscommissie waken over het beleid, de onafhankelijkheid en objectiviteit.

Lees meer op www.voedseleducatieplatform.nl

Rabobank

Elke tijd en generatie kent kleine en grote uitdagingen, die je niet altijd alleen aan kunt. Op zoek naar oplossingen voor alledaagse maar soms ook moeilijke vraagstukken, wil je krachten bundelen en samenwerken.   Rabobank doet dat. Al 125 jaar. Inventieve boeren zijn er mee begonnen. Wat ze alleen niet voor elkaar kregen, is hen samen wel gelukt. Zo ontstond een coöperatie als bank. In de samenleving verankerd via haar leden.   Gestart en geworteld in Nederland, nu actief in veertig landen. Open en op de toekomst gericht. Inventief en inclusief. Wij staan voor innovatie, groei en verduurzaming van de samenleving. Het gaat ons om wat er in de samenleving speelt.   Het verduurzamen van de manier waarop we leven en werken is de uitdaging van vandaag. Daar besteden we extra aandacht en geld aan.   Samen creëren wij oplossingen waar iedereen beter van wordt. De klant, de buurt en de wereld. Dat doen we met kennis van zaken, met ons brede netwerk, met financiële oplossingen en altijd in samenspraak met mensen. Dichtbij en digitaal.   Dit alles kan alleen als de bank optimaal werkt. Robuust, state of the art en efficiënt. Een deel van onze winst investeren wij in de gemeenschap. Bij jou in de buurt voor een betere leefomgeving. Of ver weg, om boeren een eerlijke prijs te geven.   Vanuit onze coöperatieve mentaliteit werken we samen aan oplossingen die goed zijn voor jou en goed voor de wereld om je heen. Wij leren van elkaar en maken elkaar beter. Zo blijven onze klanten financieel gezond, onze dorpen aantrekkelijk, onze steden vitaal en de planeet leefbaar.   de coöperatieve Rabobank