Juf Jeanette van Poederooijen van De Regenboog Nieuwendijk:
De kinderen van groep 1-2 boffen maar met Koen Pijleman in de klas, want hij won, met de kleurplaatwedstrijd van ‘Fietsen voor m'n eten & Boer in de Klas’.
De prijs is een gastles ‘Boer in de Klas’ op zijn Regenboogschool in Nieuwendijk!
Op dinsdag 11 oktober jl. kwam boer Johan Knaap van De HengMeng-Boerderij Knaap uit Meeuwen vertellen over zijn boerderij met schapen, koeien en varkens. Het voer voor deze dieren verbouwen ze bijna allemaal zelf. Dus: Giga Groen! [kinderboekenweekthema] En daar willen wij natuurlijk graag meer van weten!

Woensdagmiddag 12 oktober is het Open Dag op de boerderij aan de Meeuwensesteeg 2 in Meeuwen tijdens DutchFoodWeek. Een aanrader om eens te gaan kijken met de kinderen. 

Meer informatie en aanmelden voor Boer in de Klas: www.boerindeklas.nu

Contact

Boer in de Klas

boerindeklas@agractie.nl

06-37339285

boerindeklas.nu/

Provincialeweg Noord 125
4286 EE Almkerk
Noord-Brabant

Boer in de Klas

Boeren hebben een verhaal Boeren produceren voedsel en brengen daarbij mens, dier en natuur samen. Dat verhaal willen ze graag vertellen aan alle basisschool kinderen in Nederland. Ze willen laten zien hoe aardappels groeien, hoe groot een kalfje is bij de geboorte en wat je kunt leren over de gezondheid van een kip, door te kijken naar het ei. De boerderij komt naar school Voor veel scholen is het niet haalbaar om een bezoek te brengen aan de boerderij. Daarom brengt ‘Boer in de Klas’ de boerderij naar school. Een groot netwerk van enthousiaste boeren en boerinnen door heel Nederland komen graag naar school. In een 1,5 uur durende gastles vertellen ze graag over hun werkzaamheden op en rond de boerderij. De kinderen mogen kijken, ruiken, proeven en voelen aan het werk en leven op de boerderij, zonder daarvoor het schoolterrein te hoeven verlaten. Onze boeren zijn o.a. werkzaam in de sectoren zoals akkerbouw, fruitteelt en veehouderij.