Tijdens de opening van DFW2022, 7 oktober 2022, stond KlasseBoeren met een kraam op de markt in Den Bosch. Bij de kraam konden kinderen meedoen aan een quiz en een prijs winnen: een bezoek met de schoolklas aan een KlasseBoer!

Woensdag 24 mei was het dan zover, de 2e klas die een prijs had gewonnen ging op bezoek bij een KlasseBoer. Ditmaal was het groep 3-4 van de Sterredans uit Nijmegen, de prijs was gewonnen door Torbe. Bezocht werd ditmaal de kaasboerderij van Theo en Ine Hopman, De Diervoort uit Wijchen, bij Nijmegen. Een boerderij met 90 melkkoeien en hetzelfde aantal aan jongvee.

De kinderen kregen uitleg hoe kaas wordt gemaakt, konden de koeien voeren, kregen uitleg bij het melken, konden produkten proeven etc. Ze kregen een goede en vooral leuke indruk over de boerderij. Het was wederom een succes.

KlasseBoeren

De Klasseboeren zijn boerenbedrijven vlakbij Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Halderberge, Land van Cuijk, Oss, Nijmegen, De Peel, De Brabantse Wal en Zeeland die een veilige en interessante omgeving aanbieden voor leren in de praktijk. De agrarische ondernemers zijn didactisch goed onderlegd en bieden scholieren de kans om van het boerderijleven te komen leren. Leren door beleven! Alle Klasseboeren zijn gecertificeerd en aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland