Pomp je banden op, fiets met ons mee en geniet van wat de Krimpenerwaard te bieden heeft. En dan bedoelen we niet alleen de schitterende natuur maar vooral ook de heerlijke producten die in deze regio gemaakt worden.

Tijdens deze bijzondere fietstocht die in Krimpen a/d IJssel van start gaat, fietsen we naar Ouderkerk a/d IJssel, Stolwijk en Berkenwoude. Onderweg stoppen we verschillende keren waar je van alles kunt proeven en kopen. Bevlogen ondernemers vertellen je graag hoe zij met liefde voor de natuur hun producten maken. Laat je verrassen door heerlijke proeverijen en vul je fietstas met verse producten uit de polder.

Programma
We beginnen bij het Streekmuseum in Krimpen a/d IJssel tussen 9.00 en 9.30 uur met een kopje koffie/thee.
Om stipt 10 uur vertrekken we richting Imkerij De Nesse waar Franca ons over de bijen vertelt. Je mag proeven van de honing en natuurlijk kan je een potje van dit vloeibare goud meenemen voor thuis.
Daarna voert te fietstocht ons richting Berkenwoude langs ’s Herenwegen dwars door het historische slagenlandschap in de Krimpenerwaard.
We stappen af bij Van Perkouwse Grond waar tuinvrouw Hanneke uitleg geeft over haar teeltwijze. Daarna gaan we lunchen bij de buurvrouw van Het Schapenschuurtje. Rebecca vertelt ons waar al het heerlijks vandaan komt voordat we gaan smullen van deze verdiende lunch.
En op de pedalen weer richting Stolwijk waar boer MartJan ons al opwacht voor een rondleiding door zijn bedrijf, de biologische geitenhouderij, De Bonte Weide. Natuurlijk gaan wij proeven van zijn overheerlijke en gezonde geitenkefir en wie weet ook een blokje van de verschillende geitenkazen. Laat je verrassen door het aanbod in het winkeltje.
Dan keren we op onze fietsschreden terug richting het oosten en koersen we aan op het Gemaal Reinier Blok tevens afhaalpunt van Rechtstreex. Lisette verwacht ons voor een spannende geblinddoekte proeverij waar je smaakpapillen écht op de proef worden gesteld! En natuurlijk vertelt zij over de producten van Rechtstreex en nemen we een kijkje in haar winkeltje.
Als laatste fietsen we nog een klein stukje naar Boer Bas voor onze laatste stop en laatste inkopen voordat we deze dag met elkaar afsluiten. Wie wil kan hiervandaan naar huis fietsen of met ons mee terug naar het startpunt bij het Streekmuseum zo rond 17.00 uur.

Praktische informatie:
Datum            : zaterdag 30 september 2023
Start               : Streekmuseum, Boezemdreef 1, Krimpen a/d IJssel
Tijden             : 9.00/9.30 ontvangst met koffie/thee en lekkers; 10.00 start ‘Tour de tapas’ tot ongeveer 17.00 uur
Afstand          : Ongeveer 35 km
Kosten           : € 29,50 inclusief koffie/thee bij aankomst en lunch.
Aanmelden   : Via het formulier onderaan in deze pagina

Je kunt meedoen met een e-bike of met een gewone fiets. We kiezen voor een snelheid waarbij iedereen zich lekker voelt. Neem in ieder geval wat kleingeld mee, want niet overal kan gepind worden. Een fietskoeltas kan handig zijn en bij slecht weer regenkleding. Terugfietsen op eigen gelegenheid alleen of samen.

Locatie

Locatie
Krimpenerwaard
Zuid-Holland

Details

Naam event
Fiets met ons mee! Proefrit ‘Tour de Tapas’ Krimpenerwaard
Datum
za 30 september 2023
Locatie
Krimpenerwaard
Zuid-Holland
Thema
De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
€ 29,50 per persoon inclusief koffie/thee en uitgebreide streekproductenlunch. Reserveren en meer informatie via fietsenvoormijneten.nl/krimpenerwaard bij de regio events

Aan agenda toevoegen

Voedselfamilie Krimpenerwaard

Lokaal en bij de boer kopen zien meer mensen als logisch en waardevol. Met de VFKW willen we vormgeven aan gezamenlijke verantwoordelijkheid en samenwerking aan een gezondere bodem, gezondere voeding en een gezonde lokale economie. We hebben veel te bieden aan prachtige producten. Die kunnen we in gezamenlijkheid meer en beter verWaarden. De VFKW zet in op volle breedte van de voedselproductie en het vermarkten waarbij we ook dwarsverbanden leggen met andere stakeholders en maatschappelijke belangen.