In het debat over het veranderen van eetgewoonten wordt vaak als argument gebruikt, dat gezond eten nu te duur is voor veel mensen. Promovendus Reina Vellinga rekent daar in haar onderzoek mee af. Gezond & duurzaam eten kan zonder meer te gaan betalen én zonder je gewoonten radicaal te veranderen. Dit nieuws verdient meer aandacht, zonder een proefschrift van 288 bladzijden te moeten lezen!

Focus op impact

Bij Imagro houden we ons bezig met hoe we de transitie naar een gezonder en duurzamer voedsel systeem kunnen versnellen. Wat ons betreft ligt er al heel veel aandacht op aanbod daarvoor, maar vraagt deze versnelling een verscherping van aanpak op overheidsmaatregelen én gewoonteverandering bij consumenten. Dat kan en dat hebben we nodig.

Het vragen van radicale veranderingen aan consumenten (wordt veganist, stop met zuivel en vlees) wekt veel te veel polarisatie op en dient het doel niet. Prima voor de vooroplopers, maar laten we ons concentreren op het veranderen van de grote middengroep. Dat levert de grootste maatschappelijke impact.

Imagro

Imagro houdt zich bezig met bedenken en effectief implementeren van oplossingen voor maatschappelijke, strategische en communicatievraagstukken. Niet door plannen te maken, maar door aan te pakken: we bouwen bruggen, creëren beweging, zien uitdagingen in onze samenleving als innovatiekansen en koppelen strategie aan creatie. Oftewel, laten zien dat (en hoe) het wél kan. In onze visie vormen bedrijven de sleutel tot het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat we bedoelen met kansen creëren en... Nieuwe perspectieven. Daar gaat het hart van onze adviseurs, creatievelingen en online experts sneller van kloppen. Net als onze opdrachtgevers en partners geloven wij dat een betere wereld binnen handbereik is. Een wereld waarin we voedsel duurzamer produceren, mensen gezondere keuzes helpen maken en een leefomgeving creëren die inspireert en verbindt. Een wereld die we beter willen achterlaten. Netto positief. Minder slecht is voor ons simpelweg niet goed genoeg. Imagro brengt deze duurzame toekomst integraal dichterbij, door nieuwe perspectieven te ontwikkelen op Agri, Horti, Food, en Leefomgeving. Daarmee voeden we de vooruitgang.