De tweede editie van het eetatelier staat in het teken van Briljante Bonen! Bonen saai? Echt niet! 

Ben je klaar om je kijk op bonen voorgoed te veranderen? Laat je inspireren door recepten van je buren en ontdek hoe deze veelzijdige krachtpatsers niet alleen ontzettend lekker zijn maar ook nog eens mega goed voor jezelf én voor de wereld. Inderdaad, hoe meer bonen, hoe beter! 

Tijdens het eetatelier #2 Briljante Bonen verzamelen we recepten uit de buurt met ondersteuning van een professionele chef. Schuif aan en ontdek aan de hand van eetculturen van over de hele wereld hoe lekker en gemakkelijk je met bonen kunt koken. Van snelle recepten voor drukke dagen tot aan borrelhappen en restaurantwaardige gerechten voor fancy etentjes. 

PRIJS                                                                                                                                                                                                 Deelname aan de workshops is gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete recept meebrengen waarin het lokale product voorkomt.

Locatie

Locatie
magazijn van Plus van de Kraats (achterkant)
Alseïdenstraat 11
1363 SR Almere
Flevoland

Details

Naam event
EETATELIER #2 BRILJANTE BONEN – 28 JUNI
Datum
vr 28 juni 2024 17:30 – 19:30
Locatie
magazijn van Plus van de Kraats (achterkant)
Alseïdenstraat 11
1363 SR Almere
Flevoland
Thema
De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
gratis

Aan agenda toevoegen

Stichting 'n Wilde Keuze

Wist je dat er onderwater tropisch fruit te vinden is? En truffel? En sperzie- boon? KOM KIJKEN, LUISTEREN, PROEVEN en RUIKEN in het Voedselmuseum 'n Wilde Keuze. Ontdek de verschillende smaken van zeewier, luister naar de geluiden van planten, ontdek voedsel als medicijn, plant een zaadje voor een toekomstige bezoeker en nog veel meer. Wat we eten en hoe we eten is contant in beweging. In het Voedselmuseum staan we stil bij de waarde die eten heeft voor jouw en voor de wereld. Voor het tweede seizoen staat deze pop-up tentoonstelling op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis in Almere Poort. Het Voedselmuseum is een initiatief om kunstenaars, ontwerpers, landbouwproducenten, ondernemers, experts en studenten samen te brengen om de werelden die achter ons bord schuilgaan tentoon te stellen.   Waarom een voedselmuseum? Het Nederlandse voedsellandschap is aan verandering toe. Het verdienmodel wat na de Tweede wereldoorlog werd ingezet, gedreven op de slogan ‘nooit meer honger,’ loopt tegen zijn grenzen aan. Boereninkomens staan al jaren onder druk, landbouwpraktijken zijn niet duurzaam, we eten minder gezond dan we zouden moeten en we zijn niet voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Het goede nieuws is dat de oplossingen voor een andere wereld niet alleen mogelijk zijn, maar dat de beginselen ervan al bestaan. Als we maar weten hoe en waar we moeten kijken. Om via deze positieve ontwikkelingen onze voedselsysteem te laten kantelen, hebben we nieuwe verhalen nodig, en die verhalen maken we samen.