Ontdek de Boomgaard en Kwekerij

Boomgaard en Kwekerij van Paleis Soestdijk tellen bijna 1 hectare grond en zijn gelegen tegenover het Paleis op de Parade. Generaties lang werden er onder meer appels, peren, walnoten, bessen en bloemen gekweekt voor de koninklijke familie. De Parade is al sinds honderden jaren een integraal onderdeel van Landgoed Paleis Soestdijk. Dit voormalige ‘dorpje’ van het paleis waar onder meer de garage, de stallen, de Intendantswoning, woningen voor het personeel en de kwekerij en boomgaard gevestigd zijn, blijft ook in de toekomst onderdeel uitmaken van het totale landgoed.

Pluktuin: naar huis met boeket of fruitmand

Het is goed toeven in de Boomgaard en Kwekerij, in alle seizoenen. In de lente geniet je van de bloesem aan de bomen, in de zomer veranderen de Boomgaard en Kwekerij in een kleurrijke pluktuin waar van alles valt te leren, proeven en ruiken. In de zomer pluk je voor €6,- je eigen bos bloemen, uiteraard gifvrij. In de herfst kun je -als de natuur het toelaat – op de oogstdagen bij ons terecht voor appels, peren, en walnoten. Ook poffen we tamme kastanjes tijdens het seizoen. Alle inkomsten worden gebruikt voor het behoud en de ontwikkeling van de Boomgaard en Kwekerij.

Locatie                                                                                                                                                                                                       De Boomgaard en Kwekerij liggen -een beetje verstopt achter oude beukenhagen- tegenover het Paleis aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg in Baarn, naast de Praamgracht. Kom indien mogelijk op de fiets, er is maar zeer beperkt parkeergelegenheid. De Boomgaard en Kwekerij zijn ook te bereiken met buslijn 70. Lees hier meer over hoe je het beste de Boomgaard & Kwekerij bereikt.

Zaterdag 3 augustus, 11.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 10 augustus, 11.00 tot 16.00 uur
Zondag 18 augustus, 11.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 24 augustus, 11.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 31 augustus, 11.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 7 september, 11.00 tot 16.00 uur
Zondag 15 september, 11.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 12 oktober, 11.00 tot 16.00 uur

Locatie

Locatie
De Parade
Amsterdamsestraatweg 12
3743 AB Baarn
Utrecht

Details

Naam event
Open dagen Boomgaard & Kwekerij
Datum
za 12 oktober 2024 11:00 – 16:00
Locatie
De Parade
Amsterdamsestraatweg 12
3743 AB Baarn
Utrecht
Thema
De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen
Toegang
gratis

Aan agenda toevoegen

Paleis Soestdijk | Made by Holland

Paleis Soestdijk staat aan de start van een nieuwe fase in haar ruim 350-jarig bestaan. Het landgoed wordt de komende jaren grondig gerestaureerd en klaargemaakt voor een nieuwe bestemming: een inspirerend platform en podium voor Nederlandse innovaties en oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van agricultuur &voeding, water, energie en gezondheid. De samenwerking met Dutch Food Week sluit aan bij de ambitie om Nederlandse innovaties op het gebied van voeding en agricultuur een podium te bieden en om een groot publiek te laten zien hoe persoonlijke, bewuste keuzes een positieve impact kunnen hebben op henzelf en de wereld. Paleis Soestdijk is lid van het SDG House Network, locaties die zich inzetten voor het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen(SDG’s).