Dutch Food Week heeft gekozen voor communicatieadviesbureau Imagro als partner voor strategische vraagstukken. 

Bert van Wanrooij (Dutch Food Week): ,"Samen geven wij op een positieve wijze betekenis aan de trots van de Nederlandse agrifood-sectoren. Om daarmee de verbinding van deze belangrijke sectoren met het Nederlands publiek te versterken. Imagro is een belangrijke speler in nieuwe perspectieven in agrifood en leefomgeving. Zij zorgen voor creativiteit, slimme strategieën, nieuwe energie en beweging."

 
Eigenaar Roger Engelberts (Imagro): "Ik ben er trots op dat wij ons partner mogen noemen. Dit bureau werkt al vanaf de oprichting aan het bouwen van bruggen tussen consument en producent. En zeker in een tijd waarin voedselzekerheid en voedsel souvereiniteit geen vanzelfsprekendheid is, is het van levensbelang om te weten waar ons voedsel vandaan komt. Daar leveren wij graag een strategische bijdrage aan."

Over de Nederlandse agrifoodsector
Driekwart van ons geproduceerde voedsel wordt geëxporteerd, de helft van ons geconsumeerde voedsel wordt geïmporteerd. Dat is een enorm knappe prestatie en brengt ons welvaart en welzijn. Agrifood is een enorme banenmotor: tot 15 % van de beroepsbevolking heeft (in)direct een baan gerelateerd aan voedsel. En tegelijkertijd moeten we de ogen open houden voor verbeteringen op het gebied van gezondheid, klimaat en biodiversiteit. Een prachtige uitdaging waar agrifood geen onderdeel is van het probleem, maar onderdeel van de oplossing.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!