Fruit en groenten zijn gezond, lekker én veelzijdig: daarom zetten we samen met onze nieuwe netwerkpartner GroentenFruit Huis op 14 oktober groenten en fruit in het zonnetje tijdens de Groente & Fruitdag. Onze nieuwe partner GroentenFruit Huis staat voor de belangen van bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit en is een bron van kennis en inspiratie. De vereniging telt ruim 320 leden die een aandeel van ruim 80% van de totale omzet (groenten en fruit) in Nederland vertegenwoordigen. De leden zijn handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezig houden met de afzet van groenten en fruit. Zij zijn gespecialiseerd in binnenlandse groothandel, import, export, be- en verwerken, verpakken en op- en overslag van groenten en fruit. Zet 14 oktober alvast in je agenda: we maken binnenkort meer bekend over de invulling van de dag.

Anne Marie Borgdorff en Wilma van den Oever (GroentenFruit Huis) en Bert van Wanrooij (Dutch Food Week) beklinken de samenwerking rondom de Groente & Fruitdag (zie foto).

GroentenFruit Huis

GroentenFruit Huis is de organisatie die spreekt met één stem namens de groente- en fruitsector. Op 12 oktober 2023 organiseren wij de Nationale Groente- en Fruitdag. Op deze dag willen we heel Nederland inspireren om groenten en fruit te eten. GroentenFruit Huis is bezig met het opzetten van een actie omtrent de gezonde lunch op 12 oktober. In de aanloop naar 12 oktober dagen we scholen en bedrijven uit om een foto in te sturen van een groente- en fruitrijke lunch. Je maakt kans op een grote groente- en fruitmand als je een foto maakt van je gezonde lunch en deze op social media deelt met de hashtag #gezondelunch #groentenfruitdaging #NGFdag2023 #DFW2023. Doe je ook mee? Meld je dan aan als partner via borgdorff@groentenfruithuis.nl #NGFdag2023 #DFW2023