Van der Wijngaard Agro Educatie

Biddinghuizen, Flevoland

Over Van der Wijngaard Agro Educatie

Ons familiebedrijf bevindt zich aan beide kanten van Biddinghuizen. Wij hebben een een gemengd bedrijf, omdat we zowel melkkoeien met jongvee hebben en akkerbouw producten verbouwen.
De zorg voor de koeien en gewassen staat bij ons centraal. Daardoor zijn onze koeien in staat om elke dag melk te produceren en groeien er op onze akkers het hele jaar door verschillende gewassen.
Daarnaast wordt er op ons bedrijf elke dag zonne-energie opgewekt, door onze zonnepanelen. De ene dag wat meer dan de andere, afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn.

Onze koeien worden gemolken met een melkrobot. De koeien bepalen zelf hoe vaak ze willen komen om gemolken te worden! De koeien krijgen brokjes, gras en drinken meer dan 100 liter water per dag. Een keer per jaar hebben de koeien lang verlof om zo fit en uitgerust een kalfje te krijgen. Op ons bedrijf kun je het hele jaar kalfjes zien en kom je de driekleur boerderijpoes tegen in de stal.

We werken op een duurzame manier om melk te produceren. Dit doen we o.a. door zelf stroom op te wekken. We leggen je graag uit hoe dat werkt met zonnepanelen en kringlopen op ons bedrijf.

Bij ons kun je leren wat erbij komt kijken om de zuivelproducten die je in de supermarkt vindt te produceren. We nemen je mee in een dag van de boer, zodat je alles te weten kunt komen over de dieren, het melken, de verzorging van de kalfjes, de melk en de techniek die we op ons bedrijf gebruiken. En misschien nemen we ook nog een kijkje op de akker…

Als je bij ons weggaat heb je ongetwijfeld een onvergetelijke en leerzame les gehad!

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.