WALEUK Recreatie- & Kampeerboerderij

Waalwijk, Noord-Brabant

Over WALEUK Recreatie- & Kampeerboerderij

Beste geïnteresseerde lezer, wellicht toekomstige klant/bezoeker,

Wij (Esther & Pieter) hebben een WATERBUFFELFARM in het prachtige buitengebied van Waalwijk en houden alleen de mannen voor het overheerlijke vlees ! Overigens een mooi gemarmerd stuk vlees & is GEZONDE KEUZE want nl. cholesterol verlagend en rijk aan ijzer oftewel vitaminen en mineralen ! Onze waterbuffels houden wij in ruime hokken; 1 hok voor 9 stieren, daar houden wij er slechts 4 in ; ruime hokken en langzame groei (ze krijgen geen krachtvoer)  geeft het lekkerste vlees. Een Waterbuffel is een sterk dier, dat nog zeer dicht bij het oerrund staat waardoor het niet doorgefokt is en een gezond dier is !

Wij houden onze Buffels op basis van KRINGLOOPBOERDERIJ, circulaire Landbouw; wij voeren onze eigen snijmaïs, kuilgras en natuurweide hooi en ze drinken onbeperkt kaaswei van de lokale kaasmakerij (dus wij verstrekken onze waterbuffels geen drinkwater m.a.w. geen verspilling dus goed voor het milieu oftewel 1kg vlees kost bij ons geen 1 liter water ! en ze krijgen bierborstel van een lokale bierbrouwerij en groenten & aardappelrestanten en met deze producten stellen wij een GOEDE & GEZONDE uitgebalanceerde VOEDING samen, kortom puur natuur, wat resulteert in een goed en gezond smaakvol stuk vlees wat op haar beurt weer zeer gewaardeerd wordt bij onze afnemers/klanten.

Verder gebruiken wij weinig bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wij zetten de dierlijke mest van onze eigen Waterbuffels zo goed mogelijk in om onze gewassen en de natuur op peil te houden. Ons bedrijf is tevens DUURZAAM; wij wekken stroom op met zonnepanelen, hergebruiken veelal in ons bedrijf gebruikte/ 2e hands spullen/materialen, machines, tractoren, stalinrichting etc.

Op ons ruimingerichte BOERDERIJ-TERRAS incl. Horeca kan men onder het genot van hapje en drankje genieten van het weidse uitzicht over de polder van Waalwijk. 

Onze BUFFELVLEESPRODUCTEN zoals Snacks staan op de menukaart t.w. Kroketten, Bitterballen, Broodje Carpaccio, Frikandellen, Hamburgers, (mini) gehaktbal(letjes), Stoofvlees, dat ook te verkrijgen is in ons kneuterige BOERDERIJWINKELTJE waar men naast deze producten ook nog o.a. Schnitzel, Entrecote, Biefstuk , Haas, Rosbief, Braadvlees, Gehakt(staven), Riplappen, Rookworst enRibeye, Bieflappen of grote stukken voor op de BBQ (-Smoker) zoals Bavette, Pichana , Shortrib etc. en leuke (food)gifts en Buffel & Brabants Duingoed kaas kan verkrijgen.

Kortom een bezoek waard aan WALEUK, want er is nog meer te beleven: NATUURSPEELTUIN met 18 holes MIDGETGOLFbaan tussen de Fruitbomen, KANO- & FIETSVERHUUR & kamperen bij de boer oftewel SVR-MINICAMPING.

Tevens is onze locatie een prachtige uitvalsbasis voor mooie fiets- & wandelroutes ! Op steenworp afstand van o.a. Loonse- & Drunense Duinen (wij zijn overigens aangesloten bij Brabants Duingoed), Waalwijk & Den Bosch waar van alles te beleven valt, Heusden Vesting met leuke niet allerdaagse winkeltjes, Doeveren & Elshout met haar Wielen en Kaatsheuvel met natuurlijk de Efteling !

KOM, BELEEF & GENIET, HEERLIJK BUITEN van WALEUK te WAALWIJK 

Vriendelijke groeten, namens WALEUK-team

Esther van Gardingen & Pieter Verschure 

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.