Fittekids

Over Fittekids

Allereerst stel ik mezelf graag even voor, mijn naam is Lisette Davidsz, oprichter van Fittekids, bedenker en schrijver van de LunchPocket.


De LunchPocket is een boekje met gezonde lunchrecepten, knutselopdrachten, een kinderliedje en (voorlees)verhaaltjes van Snoetje en Sproet (zie foto), bedoeld voor kinderen van 2-6 jaar en hun ouders/verzorgers. Daarnaast is er ook aandacht voor water drinken en mondverzorging. De lunchrecepten zijn samengesteld met een diëtiste (Amersfoortse Diëtisten Associatie) volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. De mondverzorgingstips zijn samengesteld met een mondhygiëniste (Tandheelkundig Centrum Amersfoort). Via een QR-code zijn de kinderverhalen online te horen in de talen Engels, Turks, traditioneel Arabisch en Nederlands.

De LunchPocket omarmt diversiteit, verhoogt ouderbetrokkenheid en brengt kind participatie op jonge leeftijd naar een hoger level. De LunchPocket maakt dat ouders hun kinderen kunnen betrekken in het maken van een gezondere voedingskeuze. Een gezonde lunchtrommel is niet alleen van belang om goed te kunnen groeien, maar een gezonde maaltijd werkt stress verlagend. Gezonde voeding ondersteunt de concentratie wat maakt dat het de ontwikkelomvang positief ten goede komt.
Met deze LunchPocket wordt op een positieve, interactieve manier een handreiking geven voor een Gezonde Lunch thuis, op school en of op de peuteropvang.

Momenteel werk ik nauw samen met een afdeling van de GGD-regio Utrecht, genaamd B-Slim.   Afgelopen juni zijn er binnen basisscholen, peuterscholen en consultatiebureaus 8000 LunchPockets verspreid.

De visie van Fittekids is om zoveel mogelijk ouders en kinderen positief te ondersteunen bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.