LocalTea
Zundert, Noord-Brabant
Volgers 8 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
29 volgers
-
Stichting Het Eetschap
Stichting Het Eetschap werkt aan een sociaal voedsellandschap waarin goed eten voor iedereen toegankelijk is. Het Eetschap initieert projecten die bijdragen aan maatschappelijke gelijkheid en kennisdeling over goed en gezond eten. De stichting streeft ernaar om van de gezonde keuze de makkelijkste keuze te maken voor mensen waarvoor goed en gezond eten niet altijd vanzelfsprekend is. Dat doen ze onder andere door zoveel mogelijk samen te werken met lokale voedselproducenten, het onderwijs en lokale (welzijns)organisaties. Dat uit zich in projecten zoals Wortel Schieten, Je Moeder!, de Kookchallenge en de Voedselapotheek Wijkaanpak. Meer weten over onze projecten? Neem een kijkje op onze website (www.heteetschap.nl).
5 volgers
-
Banana Business
Banana Business is een start-up die een smakelijk alternatief voor vlees maakt van bananenschillen om voedselverspilling tegen te gaan.
2 volgers
-
Beemster Food Week
De vruchtbare grond in De Beemster, met een specifieke zilte smaak, zorgt ervoor dat er (h)eerlijke streekproducten verbouwd en gemaakt kunnen worden. Deze willen we graag tijdens de Beemster Food Week aan de bezoekers laten zien en proeven. In samenwerking met gemeente Beemster & Purmerend, Beemster ondernemers en VISIT Beemster zetten we de Beemster Streekproducten op de kaart. ONTDEK de parels van De Beemster PROEF de liefde en passie GENIET van de (h)eerlijke smaken BELEEF De Beemster Streekproducten
6 volgers
-
GrowWizzKid
Gedragsverandering door praktisch en innovatief voedselonderwijs. Zelf gewassen kweken in een binnenteeltsysteem vormt de rode draad in de lessen. Herkomst van (gezonde) voeding, voedselproductie, de impact daarvan op jouw omgeving en die van de wereld, gezondheid, duurzaamheid en innovatie zijn veelomvattende thema's die worden behandeld. GrowWizzKid is een structureel lesprogramma voor leerlingen van alle niveaus in basis- en voortgezet onderwijs.
1 volger
-
Oesterwijf
Oesterwijf ; een oesterbar in de Foodhal van Tilburg. De Gourmet Market Central Station. Met niet alleen oesters. Eigenlijk heeft het Oesterwijf al het lekkers uit de zee. In het seizoen kom je haar zeker tegen op diverse festivals.
0 volgers
-
Landwinkel & Schenkerij De Kastanjeboom
Ons familiebedrijf Landwinkel &Schenkerij De Kastanjeboom met daarnaast een melkveebedrijf en een zuivelatelier is gevestigd net buiten Bunschoten-Spakenburg vlakbij Amersfoort-Noord. Wij zijn lid van de Landwinkel Coöperatie. Een samenwerking van trotse boeren met passie voor regionale kwaliteitsproducten afkomstig van het eigen boerenbedrijf en collega's. Wij dragen bij aan een korte en transparante keten. Kom ontdekken, proeven, genieten en beleven bij de Landwinkel. Op ons erf maken wij van onze melk, Scoontjes-room, de Nederlandse variant van clotted cream. Het is een erkend streekproduct en een echte heerlijke zuiveldelicatesse. Lekker voor op een scone of bij een stuk appeltaart! Daarnaast roken wij ook op ambachtelijke wijze kaas op ons erf. Een knipoog naar ons (voormalig) vissersdorp Bunschoten-Spakenburg. De vissers roken de paling de boeren roken de kaas! In onze Landwinkel treft u een groot assortiment aan producten uit de regio's zoals boerenzuivel, boerenkazen, lokaal/eigen vlees: rund, varken, kip, groenten, fruit, sappen, jams en mooie cadeaupakketten. Ook kunt u genieten van een scone met scoontjes-room en jam met een kopje cappuccino (met melk van onze koeien) of een kopje thee in onze schenkerij!
0 volgers