Color Your Food
Volgend 9 resultaten
-
FNLI
De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI vertegenwoordigt circa 450 bedrijven (multinational, midcap en mkb) en 18 brancheorganisaties.
10 volgers
-
Ministerie van LNV
Het ministerie van LNV staat voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Nederland staat daarbij voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. De visie ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’ beschrijft de verandering die nodig is: van het huidige agrarische systeem waarin de nadruk ligt op kostprijsreductie naar een systeem dat draait om het zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen.
13 volgers
-
GRO
We moeten om. Als we verder willen met deze planeet, dan moeten we gezonder en duurzamer produceren en eten. Plantaardige ingrediënten zijn de oplossing, want deze vragen een stuk minder aandacht van de natuur. Bij GRO geloven we in de circulaire beweging van de aarde. De grond waarop we wonen, leven en werken is een voedingsbodem voor duurzame initiatieven. In de natuur is het einde van het ene proces het begin van het volgende. Daarom worden onze oesterzwammen geteeld met koffiedik, het restproduct van jouw kop koffie. Oesterzwammen zijn vetarm, rijk aan mineralen en vitaminen en zijn een bron van vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers. De vlezige structuur van oesterzwammen zorgt ervoor dat het een goed alternatief is voor vlees. Van die smakelijke, veelzijdige en circulair geteelde oesterzwammen maken we overheerlijke producten voor vegetariërs, veganisten en blenditariërs.
7 volgers
-
Jong Leren Eten
Het programma Jong Leren Eten staat voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel/voeding. Het doel? Een generatie die gezonde én duurzame keuzes maakt.
13 volgers
-
Regio Foodvalley
In Regio Foodvalley wordt iedere dag hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. En dat is heel hard nodig, want in 20 jaar tijd komen er 2 miljard mensen bij. De sleutel tot het succes is de intensieve samenwerking tussen ondernemers, kennisinstellingen, onderwijs en overheid. Goede ideeën worden hier verder gebracht met ambitie, kennis én een gezonde dosis durf. De economie bloeit en daardoor ook de regio. We blijven investeren in wonen, werken, bereikbaarheid en onderwijs. Iedereen heeft voordeel van deze vooruitgang.
9 volgers
-
LekkerBoer
LekkerBoer heeft als missie om kinderen, jongeren en ouders in beweging te brengen voor het verhaal achter ons eten, op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van Foodcamps. Je uitleven tijdens de bootcamp. Daarna samen op voedselavontuur! In de stal, de wei, de boomgaard of de groentetuin scharrel je je producten bij elkaar om samen te bereiden in de foodtrailer met een echte kok. Zelfgemaakt, vers, gezond en lekker. De boer helpt je bij het oogsten en vertelt erover. Op het land bij de boer proef je je eten pas écht!
8 volgers
-
Kok in de Klas / Smaaklessen
Smaaklessen voor op school én thuis! Smaaklessen is hét gratis les-programma over eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, ruiken, horen, voelen en te kijken verkennen kinderen hun eten. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam eten. www.smaaklessen.nl Smaakwereld: Hoe komt een vis in de supermarkt terecht? In welk drankje zitten de meeste suikerklontjes? Ontdek het in de Smaakwereld! De Smaakwereld is een interactieve klikplaat, met leuke activiteiten over voeding voor thuis. www.smaakwereld.nl
9 volgers
-
Betuws Best
Wie de Betuwe bezoekt en bij een van de zuivelboerderijen stopt, ziet Betuws Best producten. Ze zijn herkenbaar aan een blauw of wit label met streekproducten erop. Bovendien zijn ze op veel plaatsen verkrijgbaar. Herkenbaar door een duidelijk beeldmerk dat kwaliteit uitstraalt. Als bezoeker kun je genieten van eerlijke producten, want… ze zijn ambachtelijk bereid. Of het nou gaat om jam, kaas, vlees, lekkere gerechten in restaurants of zelfs wijn uit eigen boomgaard: Betuws Best producten staan garant voor ambachtelijk en met liefde bereid, duurzaam, eerlijk en van hoge kwaliteit. En dat is dus de reden waarom consumenten en toeristen steeds vaker kiezen voor producten van Betuws Best. Bovendien steun je de lokale ondernemer en of boer en daarmee de lokale economie. Beter voor mens en milieu! Ze zijn gemaakt van eerlijke ingrediënten of bouwstoffen en smaken daarom puur en extra lekker!
6 volgers
-
Flevofood
Wij zijn een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Bedrijven, letterlijk en figuurlijk geworteld in de polder. Onze veelzijdige leden zijn actief in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, catering en retail. Samen vormen we een krachtige regionale voedselketen. De bedrijven binnen de Vereniging Flevofood werken onderling nauw samen en zoeken samenwerkingsverbanden met een groot aantal partners zoals overheden, financiële en kennisinstellingen.
7 volgers