De Kookhoek
Amsterdam, Noord-Holland
Volgend 24 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
29 volgers
-
Stichting Het Eetschap
Stichting Het Eetschap werkt aan een sociaal voedsellandschap waarin goed eten voor iedereen toegankelijk is. Het Eetschap initieert projecten die bijdragen aan maatschappelijke gelijkheid en kennisdeling over goed en gezond eten. De stichting streeft ernaar om van de gezonde keuze de makkelijkste keuze te maken voor mensen waarvoor goed en gezond eten niet altijd vanzelfsprekend is. Dat doen ze onder andere door zoveel mogelijk samen te werken met lokale voedselproducenten, het onderwijs en lokale (welzijns)organisaties. Dat uit zich in projecten zoals Wortel Schieten, Je Moeder!, de Kookchallenge en de Voedselapotheek Wijkaanpak. Meer weten over onze projecten? Neem een kijkje op onze website (www.heteetschap.nl).
5 volgers
-
De Nieuwe Leefstijl
Voedsel is zo vanzelfsprekend voor ons allemaal dat (bijna) geen bestuurder in de gemeente of provincie het expliciet in zijn portefeuille heeft. De impact van voedsel is echter groot en duidelijk op: gezondheid, veiligheid, milieu, energie en arbeid. En op onze economie! Daarom moeten er plaatsen komen voor bewustwording van die belangrijke relaties. Niet alleen voor bestuurders en beleidsmakers, maar voor iedereen. Stichting de Nieuwe Leefstijl werkt naast de uitvoering van een groot aantal projecten hieraan door middel van het opzetten van een leer- en ervaarcentrum voeding in een duurzame voedselketen. Centraal thema bij het leer- en ervaarcentrum(FoodXNoord) zal ons voedsel zijn, de noodzakelijke rol van de bodem (land- en tuinbouw), veeteelt, vissen, het water (niet alleen voor de vissen, maar ook het benodigde water voor de productie van voedsel). De ervaringen ermee leveren meer inzicht in wat er nodig is om het voedsel op onze borden te krijgen: van de grond tot de mond, of van de boer (en de boot) tot je bord.
6 volgers
-
Thuisgekookt
Thuisgekookt Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor een lekkere, verse en met liefde bereide warme maaltijd én gezellig sociaal contact. Het sociale contact ziet er tijdens deze coronacrisis iets anders uit dan normaal. Maaltijden worden afgehaald aan de deur of bij het raam of gebracht tot aan de deurklink waarna de thuiskok twee grote stappen naar achteren brengt. Maar juist nu is wat deze buurtgenoten kunnen betekenen misschien wel belangrijker dan ooit. Stichting Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk.
6 volgers
-
Mitrofresh
Mitrofresh is een producent, importeur, exporteur en groothandel van paddenstoelen, Aziatische groenten, Roots en fruit. Met ervaring in exotisch en wilde paddenstoelen voor tientallen jaren is Mitrofresh ruim 10 jaar geleden opgericht en binnen die 10 jaar uitgegroeid tot een leider in paddenstoelen. Tegenwoordig importeren en exporteren wij in 26 landen ons uiteenlopend assortiment van 120 verschillende vers producten. Ook bieden wij aangepaste oplossingen voor het verpakken en palletizeren van mixed pallet bestellingen voor de detailhandel, de groothandel, horeca en de catering. We zijn een sterk groeiend bedrijf dat nooit stil staat. Nieuwe uitdagingen en ideeën geven ons energie. Om de voedselveiligheid en -kwaliteit te garanderen werken we alleen met gecertificeerde producenten en suppliers met strikte Mitrofresh-voorwaarden.
5 volgers
-
Provincie Drenthe
Al vanaf 2019 is de provincie Drenthe partner van De Week van Ons Eten. Want in Drenthe worden zoveel lekkere producten gemaakt, daar zijn we trots op!
7 volgers
-
Food Delta Zeeland
De Zeeuwse foodsector werkt aan de toekomst. Dit doen we samen onder de naam FoodDelta Zeeland. De hele foodketen van uitgangsmaterialen, teelt & houderij, ontwerp & verwerking, retail & horeca en alle bijbehorende dienstverlening kunt u in Zeeland vinden. Er is een grote diversiteit aan voeding van zee en van land. Typisch Zeeland. Samen hebben we de ambitie om vanuit ons krachtige verleden in Food Zeeland verder te ontwikkelen tot innovatieve voorbeeldregio voor de toekomst. We doen dit door in een innovatienetwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen door middel van een innovatieprogramma te werken aan de thema’s van de toekomst. Partijen binnen en buiten Zeeland kunnen hier een bijdrage aan leveren: join the future of food
8 volgers
-
Mijn Kaaskoe
Mijn KaasKoe – Het lekkerste kaas abonnement van Boerderij van Zeelst Weten waar je kaas vandaan komt, geeft een goed gevoel. Mijn KaasKoe is een uniek idee waarbij je elke maand de allerlekkerste kaas ontvangt, gemaakt van de verse melk van de koeien op Boerderij Van Zeelst in Hedel. Onze KaasKoerier bezorgt de kaas iedere maand bij jou aan de deur. Met vier smaken (jong belegen kaas, belegen kaas & extra belegen kaas) geniet je altijd van de eerlijke & heerlijke kaas! Boerderij van Zeelst Al generaties lang zijn de families van boer Bert en boerin Ine verbonden aan het ambachtelijke beroep van boer. Mensen met hart voor hun zaak, dieren en ook zeker onze heerlijke kaas. Het kan ook niet anders dat hun zoon boer Joris de liefde deelt voor vak. Wat lange tijd ontbrak, was de binding met de consument. Daar kwam ‘Kaaskoning’ Jo Penders in beeld. De bekroond kaasspecialist zette samen met boer Bert Mijn KaasKoe op.
7 volgers
-
Ministerie van LNV
Het ministerie van LNV staat voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Nederland staat daarbij voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. De visie ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’ beschrijft de verandering die nodig is: van het huidige agrarische systeem waarin de nadruk ligt op kostprijsreductie naar een systeem dat draait om het zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen.
13 volgers
-
GRO
We moeten om. Als we verder willen met deze planeet, dan moeten we gezonder en duurzamer produceren en eten. Plantaardige ingrediënten zijn de oplossing, want deze vragen een stuk minder aandacht van de natuur. Bij GRO geloven we in de circulaire beweging van de aarde. De grond waarop we wonen, leven en werken is een voedingsbodem voor duurzame initiatieven. In de natuur is het einde van het ene proces het begin van het volgende. Daarom worden onze oesterzwammen geteeld met koffiedik, het restproduct van jouw kop koffie. Oesterzwammen zijn vetarm, rijk aan mineralen en vitaminen en zijn een bron van vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers. De vlezige structuur van oesterzwammen zorgt ervoor dat het een goed alternatief is voor vlees. Van die smakelijke, veelzijdige en circulair geteelde oesterzwammen maken we overheerlijke producten voor vegetariërs, veganisten en blenditariërs.
7 volgers
-
Foodvalley
Foodvalley is hét kennisintensieve agrifood ecosysteem in Nederland. Dit ecosysteem kenmerkt zich door de vele innovatieve agrifood en foodgerelateerde oplossingen van wereldformaat en door de samenwerking van vele innovatieve bedrijven, van startups tot en met multinationals en kennisinstellingen binnen en buiten Nederland die deel uitmaken van Foodvalley. Foodvalley biedt een platform met een (inter)nationaal bedrijvennetwerk om innovatie te versnellen. Foodvalley trekt potentiële partners en investeerders aan en stimuleert de economie in de regio én ver daarbuiten. Ambitie Foodvalley levert een significante bijdrage aan de oplossing van mondiale vraagstukken op het gebied van food. Het doel is om te komen tot innovatieve oplossingen voor gezonde voeding en duurzame productie, waarbij natuurlijke hulpbronnen optimaal worden benut en de voedselzekerheid toeneemt. Foodvalley NL Foodvalley NL bevordert (inter)nationale samenwerking tussen bedrijven, overheid, onderwijs en kennisinstellingen ten behoeve van innovatie in de agrifoodsector wereldwijd. Verbinden en kennis delen zijn de kernwoorden. Shaping the future of food www.foodvalley.nl
13 volgers