De Week van Ons Eten
Culemborg, Gelderland
Volgers 25 resultaten
-
Thuisgekookt
Thuisgekookt Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor een lekkere, verse en met liefde bereide warme maaltijd én gezellig sociaal contact. Het sociale contact ziet er tijdens deze coronacrisis iets anders uit dan normaal. Maaltijden worden afgehaald aan de deur of bij het raam of gebracht tot aan de deurklink waarna de thuiskok twee grote stappen naar achteren brengt. Maar juist nu is wat deze buurtgenoten kunnen betekenen misschien wel belangrijker dan ooit. Stichting Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk.
6 volgers
-
FNLI
De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI vertegenwoordigt circa 450 bedrijven (multinational, midcap en mkb) en 18 brancheorganisaties.
10 volgers
-
'n Bietje gezond
Petra Wevers is als groene coach met haar bedrijf KrachtigBuiten, betrokken bij vele sociale en duurzame projecten waarbij gezond opgroeien voor kinderen centraal staat en Leontine Ouwerling is als voedingsdeskundige met haar bedrijf OpjeBordje actief in het begeleiden van kinderen en gezinnen bij leefstijl en gezonde keuzes, waarbij voeding veelal leidt tot een betere gezondheid en het verdwijnen van klachten. Samen hebben zij de krachten gebundeld en " 'n Bietje Gezond" opgericht met als gezamenlijke missie kinderen te leren over de waarde en het belang van gezonde voeding en gezond opgroeien. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd meer te weten komen over gezonde voeding en leefstijl, zodat ze leren om ook op latere leeftijd gezonde en duurzame keuzes te maken. Door de kinderen uit de klas te halen en in aanraking te brengen met de natuur, de boer en de kwekers, ervaren kinderen waar gezonde voeding vandaan komt en wat ervoor nodig is om het te laten groeien, te oogsten en uiteindelijk als maaltijd op je bord te krijgen. Bietje Gezond is de motor achter vele projecten en evenementen. Een van de projecten is "n Bietje Gezond op Waterpoortgrond;" een voedsel educatie project wat georganiseerd wordt voor basisschoolkinderen in Waterpoort gebied. Een pure boerderij beleving bij lokale boeren waar kinderen leren waar het voedsel vandaan komt, wat gezonde voeding inhoudt en waarbij ze zelf aan de slag gaan met het bereiden van verse producten aan de hand van hun eigen gemaakte recepten. Met als eindresultaat een prachtig kinderkookboek en een gezond kindermenu in lokale restaurants. 12 scholen uit 3 provincies binnen Waterpoort gebied doen hieraan mee komend schooljaar. "'n Bietje Gezond de Polder rond," heeft het Bietje Gezond team voor de 2e keer dit jaar georganiseerd binnen de gemeente Moerdijk. Gezinnen fietsen de polders rond langs boerderij winkels, kopen lokale produkten aan de hand van een boodschappenlijst en ontvangen een recept waarmee ze aan het eind van de dag een gezond gerecht klaar maken. Onderweg valt er van alles te beleven en te leren voor kinderen.
10 volgers
-
Stichting Het Eetschap
Stichting Het Eetschap werkt aan een sociaal voedsellandschap waarin goed eten voor iedereen toegankelijk is. Het Eetschap initieert projecten die bijdragen aan maatschappelijke gelijkheid en kennisdeling over goed en gezond eten. De stichting streeft ernaar om van de gezonde keuze de makkelijkste keuze te maken voor mensen waarvoor goed en gezond eten niet altijd vanzelfsprekend is. Dat doen ze onder andere door zoveel mogelijk samen te werken met lokale voedselproducenten, het onderwijs en lokale (welzijns)organisaties. Dat uit zich in projecten zoals Wortel Schieten, Je Moeder!, de Kookchallenge en de Voedselapotheek Wijkaanpak. Meer weten over onze projecten? Neem een kijkje op onze website (www.heteetschap.nl).
5 volgers
-
De Kookhoek
De Kookhoek is een platform over eten&koken voor kinderen. De Kookhoek maakt kookvideo’s en kookboeken voor jong en oud. Kinderen én hun ouders, broer, zus, vriend, tante of meester steken hun handen uit de mouwen en maken de lekkerste gerechten. Door de unieke combinatie van verhalen, achtergrondinformatie en recepten leer je niet alleen hoe je gerechten kunt maken, maar ook waar de ingrediënten vandaan komen. Want hoe groeit een appel, waar vind je bloemkool en hoe wordt kaas gemaakt? Met De Kookhoek wordt koken leuk, leerzaam én lekker.
2 volgers
-
Royal Cosun
Royal Cosun is een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie die bijna 125 jaar bestaat en in handen is van zo’n 8.400 telers van suikerbieten. Het is onze missie om op een transparante en circulaire manier de volle potentie van planten te ontsluiten en om te zetten in waardevolle, plantaardige oplossingen. Onze visie The Plant Positive Way vindt haar basis in het fundament van bijna 125 jaar Cosun historie in succesvolle verwaarding van akkerbouwgewassen als suikerbieten, cichorei en aardappelen in een divers portfolio van producten met toegevoegde waarde. Denk bijvoorbeeld aan diverse aardappelproducten, plantaardige eiwitten en voedingsvezels. Zo zorgen we ervoor dat steeds meer mensen genieten van gezonde en lekker eten en producten met een positieve impact. Met onze producten en ingrediënten spelen we in op maatschappelijke uitdagingen en transities rond klimaatverandering, de vervanging van fossiele grondstoffen, de eiwittransitie en de groeiende vraag naar voeding en gezondere voedingsingrediënten. Wij geloven dat planten de oplossing kunnen zijn voor deze uitdagingen, nu en in de toekomst.
2 volgers
-
Farming Biz
Als boerendochter is het mijn missie om honderdduizenden inwoners een boerderij te laten beleven op locatie of online. Daarvoor help ik boerinnen met hun online zichtbaarheid in media met vloggen, trainingen en online interviewserie. #Boerinvertelt is een serie van interactieve interviews waarin boerinnen vertellen en laten zien hoe zij boeren. De live-uitzendingen staan op facebook en youtube. Hartelijke groeten en eet, drink en recreëer (h)eerlijk op een boerderij, Jacoline Peek-Hamoen Je kunt mij volgen via: https://sparklingbiz.nl/beleefboerderij/ https://www.facebook.com/farmingbiznl https://www.instagram.com/farmingbiz https://twitter.com/JacolinePeek linkedin https://www.linkedin.com/in/jacolinepeek email farming@sparklingbiz.nl
5 volgers
-
De Ruiter Seeds
DE RUITER: SAMEN WERKEN AAN SUCCES Samen werken aan succes! Dát is onze passie. Daarom investeren we bij de Ruiter 25% van onze jaaromzet in onderzoek, waarbij we gebruikmaken van de modernste technologieën. Dat doen we niet alleen om de consument het beste product te kunnen leveren, maar ook om onze klanten en ketenpartners meer opbrengst en waarde te kunnen bieden. De Ruiter ontwikkelt zaden waarop telers kunnen vertrouwen qua kwaliteit, bedrijfszekerheid en rendement.
4 volgers
-
Mansholtcampus
De Mansholtcampus is een experimenteer-, inspiratie-, leer- en ontwikkelomgeving voor een regionaal voedsel cultuur. ONTMOETEN-AANJAGEN-KENNISDELEN staan centraal. De Mansholtcampus wil een nieuwe regionale voedselcultuur creëren. Een cultuur waarin voeding, omgeving, landbouw en gezondheid een samenhangend geheel zijn. De Mansholtcampus verbindt boeren en burgers, voedsel en gezondheid weer met omgeving en natuur, bijvoorbeeld met: •Aanbod van gezonde producten van lokale boeren voor een eerlijke prijs •Inspirerende activiteiten waardoor mensen leren en geïnspireerd worden door lokale producten en lokale boeren, koken met lokale producten, voeding en gezondheid, duurzaamheid •Sociale investeringsfondsen voor de borging van een eerlijke prijs en verdienvermogen voor boeren op lange termijn •Experimenten en pilotprojecten rondom een regionale voedselstrategie met boeren, natuurorganisaties, lokale overheden en andere partners
1 volger
-
Beemster Food Week
De vruchtbare grond in De Beemster, met een specifieke zilte smaak, zorgt ervoor dat er (h)eerlijke streekproducten verbouwd en gemaakt kunnen worden. Deze willen we graag tijdens de Beemster Food Week aan de bezoekers laten zien en proeven. In samenwerking met gemeente Beemster & Purmerend, Beemster ondernemers en VISIT Beemster zetten we de Beemster Streekproducten op de kaart. ONTDEK de parels van De Beemster PROEF de liefde en passie GENIET van de (h)eerlijke smaken BELEEF De Beemster Streekproducten
6 volgers
-
Biologische boerderij De Haarmeyer
Biologische boerderij De Haarmeyer is een kleinschalig melkvee bedrijf in Witharen (gem Ommen). Onze koeien (met hoorns) staan zodra het kan dag en nacht in een kruidenrijke wei. In de winter liggen ze lekker warm in het stro van de potstal. We hebben een melktap waar mensen dagelijks verse melk kunnen tappen. In ons ErfGoedwinkeltje staat een koelkast met diverse soorten kaas van eigen erf. Daarnaast verkopen we zelfgemaakte jam en chutney en biologisch rundvlees op afspraak. We zien dat steeds meer mensen het waarderen om rechtstreeks van de boer te kopen. De feedback die we krijgen van onze klanten geeft ons veel energie. We vertellen graag wat we doen en waarom we welke keuzes maken. We organiseren regelmatig rondleidingen en proeverijen en je kunt je ons verhaal volgen op social media.
1 volger
-
Imagro
Imagro houdt zich bezig met bedenken en effectief implementeren van oplossingen voor maatschappelijke, strategische en communicatievraagstukken. Niet door plannen te maken, maar door aan te pakken: we bouwen bruggen, creëren beweging, zien uitdagingen in onze samenleving als innovatiekansen en koppelen strategie aan creatie. Oftewel, laten zien dat (en hoe) het wél kan. In onze visie vormen bedrijven de sleutel tot het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat we bedoelen met kansen creëren en... Nieuwe perspectieven. Daar gaat het hart van onze adviseurs, creatievelingen en online experts sneller van kloppen. Net als onze opdrachtgevers en partners geloven wij dat een betere wereld binnen handbereik is. Een wereld waarin we voedsel duurzamer produceren, mensen gezondere keuzes helpen maken en een leefomgeving creëren die inspireert en verbindt. Een wereld die we beter willen achterlaten. Netto positief. Minder slecht is voor ons simpelweg niet goed genoeg. Imagro brengt deze duurzame toekomst integraal dichterbij, door nieuwe perspectieven te ontwikkelen op Agri, Horti, Food, en Leefomgeving. Daarmee voeden we de vooruitgang.
2 volgers